Ukrajinci uspešno ubranili masoven raketni napad na Kijev

Datum:

Ruska vojska je davi sprožila obsežen raketni napad na Kijev, v katerem je bilo ranjenih najmanj 13 ljudi, je sporočilo ukrajinsko notranje ministrstvo. Ukrajinsko vojno letalstvo je navedlo, da je nad državo sestrelilo vseh 31 ruskih raket, pri čemer je glavnina teh letela v smeri prestolnice.

                   

Štiri osebe so po navedbah lokalnih oblasti potrebovale bolnišnično oskrbo, poročajo tuje tiskovne agencije. Kot je zapisal kijevski župan Vitalij Kličko, so ostanki prestreženih raket padli na več mestnih četrti in zanetili več požarov.

Zadnji večji raketni napad na Kijev so ruske sile izvedle konec januarja. Od začetka februarja do danes pa ukrajinska prestolnica niti enkrat ni bila tarča napada.

Ukrajina potrebuje napredne obrambne sisteme
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je po napadu ponovil poziv mednarodni skupnosti, naj Ukrajini priskoči na pomoč z naprednimi sistemi zračne obrambe. “Tak teror se nadaljuje dan in noč,” je Zelenski zapisal na Telegramu, obenem pa izrazil prepričanje, da je te napade moč ustaviti s politično voljo partneric Ukrajine. Kot trdi, ruske rakete namreč niso sposobne obiti sistemov zračne obrambe, kot je denimo ameriški patriot.

Image

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...