Ukrajinski obveščevalci: Med Belorusi in Rusi prihaja do trenj

Datum:

Od začetka ruske agresije na Ukrajino so zabeležili že več kot 44 tisoč ruskih vojnih zločinov. Ukrajinske obveščevalne službe pa sporočajo, da ruski vojaki izvajajo zločine tudi v Belorusiji. 

Ukrajinski obveščevalci poročajo, da med beloruskimi in ruskimi vojaki, nastanjenimi v Belorusiji, prihaja do napetosti, vojska Vladimirja Putina pa je podvržena slabim sanitarnim in življenjskim pogojem. Širijo se tudi bolezni. Satelitski videoposnetki razkrivajo novoodkrita množična grobišča v Starem Krimu. Našteli so več kot 1500 novih grobov. Po podatkih ukrajinskih oblasti je v mestu umrlo več kot 25 tisoč civilistov. Iz Majorska v Doneški oblasti pa poročajo, da dnevno umre 30 okupatorjev, nad 120 pa je ranjenih, poroča Polska Agencja Prasowa.

Novico je sporočil ukrajinski generalštab. Z okupiranih območij Hersonske in Luganške oblasti ruski vojaki ugrabljajo in mučijo ljudi ter iščejo “diverzante”. V hersonskem okrožju pa se v civiliste preoblečeni ruski vojaki pripravljajo na poulične boje. Ameriški Inštitut za vojne študije (ISW) sicer opaža, da ruska retorika glede uporabe jedrskega orožja slabi. Kremeljski politični vrh se zaveda visoke cene in nizke dodane vrednosti, ki bi jo uporaba tovrstnega orožja prinesla.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarska vlada preplavlja Avstralijo z migranti

Dolga leta je Avstralija vejala za državo s pametno...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

Incident: Podporniki Hamasa napadli Ruparja, ki je za evropsko poslanko podprl Zalo Tomašič

Na današnji tiskovni konferenci ljudske iniciative Glas ljudstva in...