Uničujoč ruski napad terjal 13 mrtvih civilistov, prizanesli niso niti šolam

Datum:

V ruskem nočnem raketnem napadu v ukrajinski regiji Dnepropetrovsk nedaleč od jedrske elektrarne Zaporožje je bilo ubitih 13 civilistov, je danes sporočil guverner regije Valentin Rezničenko. Prav tako naj bi bilo poškodovanih 20 večnadstropnih stavb, vključno z dvema šolama, študentskim domom in kulturnim centrom.

V napadu je bilo ranjenih tudi več kot deset ljudi. Sprva je guverner na Telegramu poročal o 11 smrtnih žrtvah, a je v poznejši objavi dodal, da sta zaradi poškodb umrli še dve osebi. Prebivalce je ponovno pozval, naj upoštevajo sirene, ki opozarjajo na napade, in poiščejo zatočišče, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Najhuje je bilo prizadeto mesto Marhanets, kjer naj bi umrlo 12 ljudi, še 11 pa jih je bilo ranjenih. Prav tako naj bi bilo poškodovanih 20 večnadstropnih zgradb, vključno z dvema šolama, študentskim domom in kulturnim centrom. V drugi vasi blizu mesta Nikopol pa je v napadu v svojem domu umrla še ena oseba, dve pa sta bili ranjeni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Obe prizadeti območji sta manj kot 20 kilometrov oddaljeni od jedrske elektrarne Zaporožje, navaja STA. Celotna regija Zaporožje je sicer zadnje dni v središču pozornosti javnosti, saj je območje tamkajšnje jedrske elektrarne tarča obstreljevanja.

Tako Rusija kot Ukrajina ena drugo obtožujeta napadov na nuklearko, ki je pod nadzorom ruskih sil, medtem ko so Mednarodna agencija za jedrsko energijo (IEAE) in Združeni narodi izrazili zaskrbljenost zaradi dogajanja v zvezi z elektrarno in opozorili na tveganje za jedrsko nesrečo.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Vzporedne volitve na Hrvaškem kažejo na močno zmago desnosredinske HDZ

Izidi vzporednih volitev na Hrvaškem kažejo na prepričljivo relativno...

[Analiza] Grozljivi zunanjepolitični pogledi mednarodnega pravnika

Danilo Türk je eden največjih skrajnežev v slovenski politiki...

Janša: Vladno posnemanje Jankovića je nevarno in vodi v diktaturo

"Kar se tiče spoštovanja Poslovnika DZ in procedur v...

Je direktor NPU na pričanju izkrivljal resnico?

Darko Muženič se je lahko vrnil na mesto direktorja...