Upadanje števila okužb in hospitalizacij dokazuje, da poostren nadzor nad PCT-pogoji deluje

Datum:

Drugi dan v decembru je dnevno število pozitivnih znašalo 1737, dnevno število testiranj 5485, dnevno število smrti 17, 7-dnevno povprečje potrjenih primerov pa 1898. Kot kaže, je upadanje števila okužb in hospitalizacij povezano s poostrenim nadzorom nad PCT-pogoji.  

                   

Drugi pomembni podatki pa so še: skupno število hospitaliziranih je včeraj znašalo 1059, ob čemer je bil najmlajši bolnik star 29 let, skupno število oseb na intenzivni negi 269, pri čemer je bil najmlajši bolnik star 27 let.

Število cepljenih z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 je 1.233.253, kar je 58 odstotkov celotnega prebivalstva. Ob tem je med starejšimi od 18 let cepljenih 69 odstotkov ljudi, v starostni skupini nad 50 let pa 79 odstotkov oseb.

Epidemiološki podatki na dan 2. 12. 2021. (Foto: Vlada RS)

Število cepljenih z drugim odmerkom pa znaša 1.154.522, kar je 55 odstotkov. Ob tem je v starostni skupini nad 18 let takšnih 65 odstotkov, v starostni skupini nad 50 let pa 75 odstotkov. Število cepljenih z dodatnim odmerkom pa znaša 312.800.

Cepljenje proti covidu-19 ščiti tudi pred novim sevom omikron
Spomnimo: V zadnjem času veliko vprašanj odpira nov sev koronavirusa – omikron. Izraelska študija pa pomirja, saj obstajajo znaki, da so posamezniki, ki so bili v celoti cepljeni proti koronavirusu v roku šestih mesecev, ali tisti, cepljeni s poživitvenim odmerkom, zaščiteni tudi proti različici omikron.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...