V Celju že dva suma okužbe s koronavirusom? Splošna bolnišnica še ni potrdila primerov!

Datum:

Po družbenih omrežjih se širijo govorice, da je bil v Celju odkrit prvi potencialni primer okužbe (nekateri govorijo o potrjenem primeru, drugi o sumu okužbe) s koronavirusom v Sloveniji. Nova24TV je zato poslala vprašanje Splošni bolnišnici v Celju, če lahko potrdijo govorice. 

Okoli druge ure smo prejeli odgovor, ki ga objavljamo v celoti: “Spoštovani, v Splošni bolnišnici Celje nimamo dokazanega primera okužbe s koronavirusom. V primeru potrjene okužbe bomo takoj obvestili javnost.” Po naših informacijah sta na Celjskem sicer dva primera suma okužbe s koronavirusom, prav tako so vse glasnejše govorice o dveh primerih v ljubljanskem UKC.

(foto: facebook)

Ko se se danes v Celju razširile govorice, da naj bi v Splošno bolnišnico Celje sprejeli bolnika s sumom na koronavirus, so na vprašanje našega sodelavca sprva to zanikali, nato pa mu je strokovni direktor bolnišnice Franc Vindišar pritrdil, da so pred dnevi že opravili eno testiranje na sum za koronavirus pri eni osebi in sum ovrgli. Danes pa čakajo rezultate drugega testiranja. Ali gre za naša državljana, ki sta bivala v tujini ali za tujega državljana, ki je prišel v Slovenijo, iz bolnišnice niso sporočili.

Ko bo znano več, vas bomo o tem obvestili takoj, ko bo to možno.

Več sledi …

Sorodno

Zadnji prispevki

[Kavarna Hayek] Zala Klopčič: Nevladniki mladim zastrupljajo možgane

V zadnji oddaji Hayek se je voditelj Jože Biščak...

Kako kraljica aneksov deli milijone gradbenim baronom

Imena gradbenih baronov se v Sloveniji postopoma spreminjajo, za...

Slovenske družine so na drugem mestu najbolj obdavčenih v Evropi

V mnogih državah OECD je srednji razred opazil upad...