V Franciji zaprli tri mošeje, ki so služile kot naborniški center za islamiste

Datum:

Policisti, ki so raziskovali pariške teroristične napade, so zaprli tri mošeje v poskusu, da bi ujeli čim več islamskih ekstremistov. V mošejah so preiskovalci odkrili dokumente, ki mošeje povezujejo z džihadisti. Aretirali so devet ljudi, dvaindvajsetim pa so prepovedali zapustiti državo.

Francija je razglasila izredne razmere po terorističnem napadu v Parizu novembra lani, v katerem je umrlo 130 ljudi. Od takrat je francoska policija preiskala 2235 domov in stavb. Priprli so 232 ljudi in zasegli 334 kosov orožja.

Zasegli so ogromno količino orožja
“V petnajstih dneh smo zasegli tretjino ilegalnega orožja, ki ga običajno odkrijemo v celem letu,” je dejal francoski notranji minister Bernard Cazeneuve. Te operacije so oblasti sprožile pod predpostavko, da so mošeje centri za novačenje in urjenje ekstremistov, kar se je zdaj pokazalo za resnično. Nemške oblasti so prav tako izrazile skrb, da so migranti podvrženi islamskim ekstremistom, ki jih na podlagi vere radikalizirajo.

Oblasti so sporočile, da so v vsaj 100 primerih ugotovile, da ekstremisti iščejo stik z migranti. Tisti, ki dejansko bežijo pred vojno in uničenjem, se radikalizirajo zaradi materialnih dobrin. Prevoza, hrane in doma. Ekstremisti jim pomagajo tudi pri sporazumevanju in pri pridobitvi islamskih oblačil.

A. R.

Sorodno

Zadnji prispevki

Simbolika na pikniku Svobode, ki se je ne da prezreti

Boris Tomašič je v oddaji Kdo vam laže naredil...

Danes v DZ: Župani nočejo migrantov

"Vlada je sprejela sklep brez vednosti lokalne skupnosti. Vemo...

Svobodnjaška inkvizicija se je znova izkazala za farso

Bivši predsednik uprave Telekoma Tomaž Seljak in predsednik uprave...