V Kopru bo do srede francoska vojaška ladja

Datum:

V Kopru ponovno gostijo francosko vojaško ladjo FS Pluton, specializirano za izvajanje protiminskega potapljanja. Francoska veleposlanica Florence Ferrari, kapitan korvete Barazer de Lannurien Aymeric in drugi predstavniki ladje so danes obiskali MOK. Sprejeli sta jih podžupanja Jasna Softić in mestna managerka Jana Tolja.

V koprskem pristanišču je od petka privezana francoska vojaška ladja Pluton. Namen obiska je predvsem sodelovanje med francoskimi in slovenskimi protiminskimi potapljači, pri čemer gre predvsem za urjenje, izmenjavanje izkušenj, dobrih praks in preizkušanje opreme. Dolga je 41,6 metra, široka pa 7,5 metra, njen ugrez meri 3,8 metra, težka je 505 ton. Ladja bo v Kopru ostala do srede.

Vir: Primorska24.si

Ob tej priložnosti je francosko veleposlanico, poveljnika in predstavnike francoske ladje sprejela podžupanja Jasna Softić in jim zaželela dobrodošlico v mestu. Mestna managerka Jana Tolja jim je nato skozi krajšo predstavitev približala občino in vizijo za razvoj.

Vir: Primorska24.si

Ker je slovenska Istra znana po visoki kakovosti pridelkov vinarjev in oljkarjev, ki so v zadnjih letih naredili velike korake v smeri trajnostne in biološke pridelave, je podžupanja francoski veleposlanici v Sloveniji in poveljniku vojaške ladje izročila nagrajeno županovo vino in oljčno olje.

Vir: Primorska24.si

Primorska 24.si

 

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...