V luči negotovosti in namigovanj mainstream medijev SDS odgovarja: Vse od petka dalje potekajo pogovori in usklajevanja vsebinskih prioritet med strankami SDS, SMC, NSi in DeSUS!

Datum:

Kljub temu, da so v stranki SDS sporočili, da pogovori in usklajevanja vsebinskih prioritet med strankami SDS, SMC, NSi in DeSUS za oblikovanje nove vlade potekajo v 2. krogu vse od petka dalje in se bodo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh, tega ne želijo razumeti levi mainstream mediji. Ti namreč pišejo o tem, kako naj bi današnja pogajanja odpadla, poleg pa se sprašujejo, če to pomeni konec, še preden se je začelo?

V luči ugibanj glede nadaljevanja pogajanj so v SDS še pojasnili, da bo šele v primeru zadostne uskladitve prioritet in jasnosti glede realne glasovalne moči vsake od partneric ter večinskega seštevka stekel morebitni tretji krog pogovorov z namenom uskladitve odgovornosti v novi vladi.

V SDS so sicer po zaključku prvih pogovorov v petek napovedali, da bodo pogajanja potekala v tem tednu, kaj bolj točnega pa ne. Glede na to, da gre za zahtevne pogovore, je normalno pričakovati, da bodo pogajanja potekala daleč od medijev, ki ne zmorejo razumeti, da je za demokracijo običajno, da vlado poskuša po padcu Šarčeve vlade sestaviti relativna zmagovalka volitev.

Mediji so se razpisali z netočnimi informacijami
“Srečanja DeSUS, NSi in SMC z Janšo danes očitno ne bo,” poročajo na portalu 24ur, na RTV: “Sestanka pri Janši danes ne bo”, na Siolu pa: “Srečanje Janše s potencialnimi koalicijskimi partnerji odpade“. Ne zaostajata niti trobili tajkuna Stojana Petriča Delo in Slovenske novice. Medtem, ko nekdanje osrednje komunistično glasilo v članku z naslovom “Srečanja strank Janševe koalicije danes ne bo” med drugim navaja, da je razloge za to iskati v razkolu znotraj SMC, pa Slovenske novice poročajo: “Konec, še preden se je zares začelo? Srečanje z Janšo odpovedano”, s čimer očitno namigujejo, kako naj bi bilo malo možnosti za nastanek nove koalicije.

Foto: Printscreen

V zadnjih dneh smo lahko videli, kako si osrednji mediji okrepljeno prizadevajo za to, da bi odvrnili stranki SMC in DeSUS od povezovanja s Slovensko demokratsko stranko in predsednikom Janezom Janšo. Da so mediji v zadnjih dneh presegli mejo dobrega okusa, je opozoril prvak SDS Janša potem, ko je predsednica DeSUS Aleksandra Pivec dobila grožnjo s smrtjo na račun pripravljenosti nadaljevanja pogovorov o sodelovanju v koaliciji z SDS. Ta je namreč preko Twitterja pozval: “Zavračanje pogovora, ideološko izključevanje ob huronski podpori RTV Slovenija, 24ur.com, Siol.net in Odlazkovih medijev, medijski umori, grožnje posameznikom in družinam, grožnje s smrtjo…Resno ustavite konje.” Poraja se vprašanje, kako daleč bo vse skupaj še šlo. 

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

V berlinskih bazenih bo zaradi migrantov potrebna posebna aplikacija

Na zunanjih nemških bazenih bodo primorani prihajajočo poletno sezono...

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

Janša: Nika Kovač vodi Soroševo kampanjo za razkroj Evrope

"Soroševa kampanja Inštituta 8. marec za razkroj Evrope. Formula...

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...