V Murski soboti že odpovedali silvestrovanje! Bo sledil tudi Maribor?

Datum:

Na Mestni občini Murska Sobota so se odločili, da odpovejo vse dogodke prazničnega decembra. To je prva občina, ki je odpovedala silvestrovanje.

Število okuženih in obolelih je zaskrbljujoče, podobe polnih bolniških oddelkov za intenzivno nego, bolnikov, ki se borijo za življenje, in izpovedi izmučenega zdravstvenega osebja nas opozarjajo, da moramo narediti vse, kar je v naši moči, da ustavimo virus.

»Zavedajoč se, da sveta ne moremo ponoviti ustaviti, saj bi to imelo hude posledice na gospodarstvo in na družbeno življenje, je na potezi vsak posameznik,« dodajajo na občini.

Na Mestni občini Murska Sobota smo se zato odločili, da odpovemo vse dogodke prazničnega decembra. Žal bo letošnji december ponovno brez vrveža na drsališču, brez druženja ob prazničnih hiškah in večernih koncertov, Mikloševega in božično-novoletnega sejma ter silvestrovanja na prostem. “Naj ta praznični december žari tudi v solidarnosti in misli na vse, ki se trudijo, da zmagamo v boju proti epidemiji,” so še zapisali na občini Murska Sobota. Iz Mestne občine Maribor o odpovedi silvestrovanja še ni uradnega pojasnila.


E-Maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

Sanjska pogodba na Darsu za prijatelje Roberta Ilca iz NSi

Episcenter, agencija za merjenje javnega mnenja, ki deluje pod...

Fajonova škodljivo vsiljuje resolucijo o Palestini

Slovenija bo glasovala za polnopravno članstvo Palestine v Varnostnem...

Hladen tuš za Putina iz Kitajske: “Ruski poraz v Ukrajini je neizogiben”

Vojna med Rusijo in Ukrajino je uničujoča za obe...