V nesreči huje poškodovana jamarka

Datum:

Pri raziskovanju nove jame pri Dolenji vasi pri Cerknici se je včeraj okoli 18.30 zgodila nesreča, v kateri se je huje poškodovala jamarka iz Jamarskega društva Rakek. Na globini približno 100 metrov ji je na glavo padel večji kamen. Štirje jamarji so ostali ob njej, saj je bila nezavestna, eden iz skupine pa je prišel iz jame in obvestil o nesreči, je sinoči poročala TV Slovenija.

                   

V Jamarski reševalni službi pri Jamarski zvezi Slovenije so nesrečo in s tem povezano reševalno akcijo potrdili. Ocenili so, da je poškodba jamarke huda, preostalih pet iz skupine, ki se je spustila v jamo, pa naj ne bi bilo poškodovanih.

Vodja reševalne službe Walter Zakrajšek je za medije povedal, da pričakujejo daljši časovni interval reševanja. “Gre za neraziskano jamo, ponesrečenka je na globini približno 100 metrov, pri čemer so vhodi v jamo in celotni potek jame izredno ozki. Ne izključujemo niti posega širjenja jame oz. miniranja,” je dodal.

Dodal je, da v reševalni akciji sodelujejo vsi slovenski reševalni centri, na kraju dogodka je bilo 50 jamarjev, zdravniki, gasilci in policija. Sandi Curk iz civilne zaščite je za TV Slovenija pojasnil, da je reševalna akcija stekla ob veliki podpori Civilne zaščite, Jamarske zveze Slovenije in občinskega štaba Cerknica.

Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenska nogometna reprezentanca prvič v zgodovini v osmino finala velikih prvenstev

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila...

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...