V nesreči umrl jadralni padalec

Datum:

V petek, okoli pete ure popoldne, je na Lisci v nesreči umrl 49-letni jadralni padalec iz okolice Celja. Nekaj po 17. uri so policisti na številko 113 prejeli klic o padalcu, ki je po vzletu iz vzletišča padel iz velike višine in se poškodoval. Na kraj so bili napoteni reševalci, gasilci in policisti, aktivirali so tudi helikopter Slovenske vojske.

                   

O dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec ter služba za preiskovanje letalskih, pomorskih in železniških nesreč in incidentov.

Po prvi ugotovitvah ogleda, ki ga je opravila komisija sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto, je 49-letnik po vzletu iz višine okoli 50 metrov padel iz sedišča padala na strmo brežino pod vzletiščem. Zaradi hudih poškodb je kljub nudenju prve pomoči umrl na kraju. Iz strmega pobočja so ga s v dolino prepeljali s helikopterjem.

Padalo je po padcu s sediščem letelo naprej in pristalo na drevju v naselju Lokavec pri Rimskih Toplicah, nekaj kilometrov stran od točke vzleta. Iz višine približno dvajsetih metrov so ga s pomočjo gorskih reševalcev in gasilcev sneli, nakar so ga policisti zasegli zaradi nadaljnje preiskave okoliščin dogodka. Prav tako so zasegli padalčevo opremo. Po zaključku preiskave bodo o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo.

PU Novo Mesto

Sorodno

Zadnji prispevki

So volivci res nagradili Goloba za poraz na volitvah?

Volivci Gibanje Svoboda, še isti mesec, po hudem porazu...

Nam bo militantna veganka vsilila še vegansko prehrano v šole?

"Žalostno, da pod to vlado prihaja do razkroja sistema...

[Video] Ukrajinci uničili rusko oporišče brezpilotnikov na okupiranem Krimu

Ukrajina pravi, da so njene sile uničile rusko oporišče...