V Poljanski dolini dobili svoj Wimbledon

Datum:

Po četrtkovi predstavitvi knjige Cvetje v jeseni v poljanskem narečju, petkovem sejmu poljanskih dobrot, odprtju dopolnjene knjižne zbirke v dvorcu na Visokem in večernim muzikalom Cvetje v jeseni se je včeraj v nizu praznovanj ob 100-letnici povesti “Cvetje v jeseni” z zanimivo finalno tekmo zaključil tudi Tavčarjev tenis v belem na novem travnatem teniškem igrišču. 

Leta 1897 je dr. Ivan Tavčar ob dvorcu Visoko v Poljanski dolini zgradil prvo teniško igrišče v Sloveniji, zato se je Občina Gorenja vas – Poljane ob 120. obletnici odločila, da bo ob dvorcu zgradila edino travnato igrišče v državi.

Foto: M. Č.

Turnir dvojic potekal v skladu s pravili z začetka 20. stoletja
Teniški klub Gorenja vas, ki letos praznuje 30 let delovanja, je ob včerajšnji otvoritvi igrišča organiziral teniški turnir dvojic v belem z lesenimi loparji. Dame so bile oblečene v dolga bela krila in bluze, moški v dolge bele hlače in srajce z metuljčki. V celodnevnem družabnem druženju in tekmovanju v skladu s pravili, ki so veljala na začetku 20. stoletja, je sodelovalo 12 dam in 26 moških.

Foto: Facebook

V čudovitem sončnem vremenu, izjemnem vzdušju med igralci in številnim obiskom gledalcev se je s sončnim zahodom ob 19.00 zaključil uradni del promocije tenisa na sveti travi v Poljanski dolini. Nagrade za najuspešnejšo dvojico turnirja sta prejela Srečo Gaber in Tine Peternel iz Žirov, za najelegantnejšo damo so sodelujoči izbrali Niko Selak, pri moških je ta naziv dobil Vlado Zvonar iz pobratenega kluba s Slovaške. Za najobzirnejšega igralca je bil izbran Jani Bogataj.

Foto: M. Č.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...