V soboto zvečer je prišlo do ropa trgovine v centru Ljubljane

Datum:

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1402 klica, 379 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 120 nanašalo  na  kriminaliteto, 103 na javni red in mir ter 104 na prometno varnost.

Policisti  so  med  drugim  na  področju kriminalitete obravnavali roparski tatvini,  29 tatvin, 15 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja  tuje stvari. Prav  tako  so  posredovali  v treh primerih  nasilja  v  družini,  v  dveh primerih so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 42 prometnih nesreč z materialno škodo in  5  nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Glede  javnega  reda in miru so intervenirali 22-krat na javnem kraju in 13-krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Obravnavali so 4 posameznike zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
Na  Viču  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov.
V  okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.
Na  Viču  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.
V  Kamniku  je  bilo  vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in denar Lastnika je oškodoval za okoli 1.300 evrov.
V  Šiški  je  neznani  storilec  vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.
V  Šiški  je  neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško cestno  kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.
V  centru  Ljubljane  je  neznani  storilec  vlomil  v  klet in odtujil več predmetov. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.
V  Šiški  je  neznani  storilec  vlomil v klet in odtujil električno  kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.
V  Trbovljah  je  neznani  storilec  vlomil  v poslovne prostore in odtujil smučarsko opremo in denar. Podjetje je oškodoval za okoli 5.000 evrov.
V  Logatcu  so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili industrijske radiatorje.  Podjetje  je oškodovano za okoli 5.000 evrov.
V  okolici Grosuplja so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili barvne kovine.  Podjetje je oškodovano za okoli 3.000 evrov.
Na  območju  Bežigrada  je  bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder so odtujili več kosov ročnega in električnega orodja. Povzročili so za okoli 4.000 evrov škode.

Roparska tatvina
V petek okoli 9. ure smo bili obveščeni o tatvini denarja na tržnici v Zagorju ob Savi, kjer je osumljenka iz blagajne odtujila denar, pri tem pa jo je zalotila prodajalka. Osumljenka je poskušala zbežati, a so jo na kraju do prihoda policije zadržali drugi občani. Osumljenki, pri kateri je bila najdena odtujena gotovina, je bila odvzeta prostost, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Rop trgovine
Včeraj okoli 19.30  ure smo bili obveščeni o ropu v eni izmed trgovin na območju centra Ljubljane. Po do sedaj zbranih obvestilih je neznani storilec vstopil v prodajalno ter zaposlenim zagrozil z ostrim predmetom in zahteval denar. Iz blagajne je odtujil nekaj sto evrov in peš pobegnil. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Preiskava ropa se nadaljuje.

Prometne nesreče:
V  petek okoli 1.ure se je na Poljanski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v  kateri je  bila samoudeležena  kolesarka,  ki  je  zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. V postopku je preizkus  alkoholiziranosti  pri  njej  pokazal  0.95 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V  petek okoli 18. ure se je na ulici Kamniško zasavskega odreda v Kamniku zgodila prometna  nesreča,  v kateri  sta bila udeleženi voznica osebnega vozila in peška.  Do prometne  nesreče je prišlo, ker je voznica odvzela prednost  peški  na  prehodu  za  pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Utrip Ljubljane

Sorodno

Zadnji prispevki

Z Bidnom je konec

Predsednik Joe Biden je danes popoldne sporočil, da odstopa...

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...