V sojenju dr. Noviču bodo na terenu preverjali morebiten Novičev alibi: Je Novič res lahko na kraj umora pridirkal v manj kot 12 minutah?

Datum:

V zadevi Novič bodo v torek na terenu preverjali, koliko časa bi potreboval dr. Milko Novič, da bi od doma prišel do restavracije Via Bona na Viču v Ljubljani, kjer je bil leta 2014 umorjen nekdanji direktor Kemijskega inštituta dr. Janko Jamnik. Čas je pomemben predvsem za ugotavljanje njegova alibija.

V zadevi Novič bo sodišče v torek na terenu preverjalo, koliko časa bi potreboval Milko Novič, da bi od doma prišel do restavracije Via Bona, kjer je bil leta 2014 umorjen nekdanji direktor Kemijskega inštituta Jamnik. Čas, ki bi ga potreboval, je pomemben predvsem za ugotavljanje njegova morebitnega alibija.

Jamnik je bil pred omenjeno restavracijo umorjen 16. decembra okoli 19.40. Novič ima alibi do 19.28, ko je njegova hčerka s prijateljico odšla od doma. Sodišče bo zato skušalo preveriti, ali je v 12 minutah, kolikor je razlike med obema dogodkoma, lahko prišel na kraj umora, bodisi z avtom bodisi s kolesom.

Sodišče bo v torek dopoldne najprej preverilo, koliko časa je potrebno, da nekdo z avtomobilom in s kolesom po najkrajši poti pride z Novičevega doma do restavracije in nazaj, pozno popoldne pa si bo ogledalo še Novičevo hišo.

O sojenju dr. Noviču sicer že nekaj let v reviji Demokracija izčrpno poročajo, tudi zaradi ozadja dogajanja na Kemijskem inštitutu. Kot je znano, zadnje čase poteka sojenje tudi dr. Michelu Stephanu zaradi poskusa umora dr. Janeza Plavca, znano pa je tudi, da sta dogodka povezana, botri iz ozadja pa očitno ščitijo pravega Jamnikovega morilca. Tako se postavlja vprašanje, kje se nahajajo posnetki varnostnih kamer v času Jamnikovega umora …

Demokracija.si

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...

Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Študentski "revolucionarji" v ZDA so jih začeli dobivati po...