V Srbiji strmoglavilo lovsko letalo MiG-21! En pilot mrtev, drug pogrešan!

Datum:

Po poročanju Russia Today naj bi v zahodni Srbiji je strmoglavilo lovsko letalo MiG-21, je sporočilo obrambno ministrstvo države. Po poročanju naj bi bil en pilot mrtev, drugi pa pogrešan.Letalo je bilona rutinskem preletu, ko je strmoglavilo v bližini vasi Brasina. Na kraj so poslali reševalne ekipe.

                   

Srbski mediji so objavili fotografije, ki prikazujejo razbitine trupa v gozdnatem območju. Radiotelevizija RTS je poročala, da je bil en pilot ubit, drugega pa pogrešajo. Po poročilu naj bi bil ob padcu letala blizu njegovega doma poškodovan tudi domačin; zdaj je hospitaliziran in v stabilnem stanju.

Srbsko vojno letalstvo je v zadnjih nekaj dneh izvedlo številne učne lete v pripravah na glavno vojaško vajo “Sodelovanje 2020“, predvideno za oktober.

Vojinović: Letalo je bilo popravljeno

Petar Vojinović s portala Tango Six je v N1 Studio Live dejal, da je prezgodaj govoriti, kaj je povzročilo strmoglavljenje lovca MiG-21UM RV in zračne obrambe srbske vojske, da pa je po izkušnjah največ nesreč žal posledica človeške napake. Tehnika le redko odpove in poudarja, da je bilo to letalo prenovljeno in v prvi vrsti uporabljeno za usposabljanje.

Poškodovan domačin, na dvorišču katerega je letalo strmoglavilo

Ranjen je bil prebivalec, na dvorišču katerega je letalo strmoglavilo, poroča RTS. Prepeljali so ga v Splošno bolnišnico v Loznici. V bolnišnici so za RTS povedali, da so moškega (59) kmalu po letalski nesreči oskrbeli na oddelku za intenzivno nego in da je utrpel opekline prsnega koša, glave in rok, a je bil pri zavesti in fokusiran. Razen opeklin ni drugih poškodb.

Ministrstvo: Letalo je bilo v dobrem stanju

Ministrstvo za obrambo je sporočilo, da je bilo letalo srbske vojske MiG-21, ki je strmoglavilo v okolici Loznice, danes dopoldne na letališču pregledano v skladu s postopki in navedeno kot delujoče in pripravljeno za let.

Zrušeno letalo je bil zadnji MiG-21 v srbski vojski

Letalo MiG-21 UM z registrsko številko 16185, ki je strmoglavilo na območju Loznice, je bilo zadnje letalo te vrste v srbski vojski in je “na funkciji” preživelo 34 let.

Po pričevanju domačinov naj bi letalo vas preletelo že zjutraj. Potem je v nekem trenutku letelo zelo nizko, tik nad strehami hiš. Nazadnje je nenadoma strmoglavilo na dvorišče enega vaščanov.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...