V sredo protest upokojencev

Datum:

Ljudska iniciativa Glas upokojencev Slovenije za sredo, 1. februarja, pripravlja vseslovenski protest upokojencev, na Trgu republike v Ljubljani (pred parlamentom) se bo začel ob 15. uri. Protestni shod je prijavljen, na njem bodo tudi upokojeni vojaki, ki bodo na prizorišču kuhali čaj. Prireditelji vabijo, da navzoči s seboj prinesejo slovenske zastave.

V Ljubljano se lahko odpeljete z vlakom ali avtobusom. Upokojenci, imetniki invalidske evropske kartice, vojni veterani in starejši od 65 let so upravičeni do brezplačnega prevoza. Kartico za to se pridobi na prodajnih mestih vozovnic za vlak ali avtobus, kjer to izdajo takoj. Priporočljivo pa je, da se za to vzame nekaj več časa.

Več o tem smo poročali tukaj: Brezplačna vozovnica 

Iniciativa Glas upokojencev Slovenije je pripravila več zahtev, med njimi so višje pokojnine, o katerih se želijo pogajati z vlado. Po navedbah organizatorja sredinega protesta Pavla Ruparja nameravajo ustanoviti tudi javni zavod, ki se bo imenoval Inštitut 1. februar. “Če se bomo sedaj uspeli zbrati v velikem številu, nam boste dali voljo za nadaljevanje. Če nas ne bodo želeli slišati, bomo nadaljevali, dokler se zahteve ne uresničijo,” je napovedal. Po besedah Ruparja se v sredo obeta miren protest.

Zahteve iniciative Glas upokojencev Slovenije so naslednje:

Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....