V Stožicah vse nared za veliki dvig pokala po 21 letih

Datum:

Pred nami je še zaključno dejanje Prve lige Telekoma Slovenije. Po izjemno dolgi sezoni, ki je bila polna takšnih ali drugačnih dogodivščin za vse ekipe, se z današnjim 36. krogom Prva Liga TS zaključuje. Največ ljudi bo v Stožicah, kjer bodo navijači videli tudi dvig pokala po 21 letih. Vsa pomembna mesta so že oddana, vprašanje je le še, kdo bo končal kot deveti in se pomeril v dodatnih kvalifikacijah za obstanek.

Novi državni prvaki se bodo v Stožicah pomerili s Krko, ki je v prejšnjem krogu izpadla iz Prve lige. Najbolj vroče in zanimivo bo zagotovo v Kopru, kjer bo potekal neposredni obračun za deveto mesto.

36. KROG

Olimpija – Krka (16:55)
Zeleno-beli so v soboto številne navijače razveselili že v Velenju, kjer so se po sušnih 21 letih veselili naslova državnih prvakov. Danes pa bodo to storili tudi uradno na svojem domačem terenu. Po tekmi bodo nogometaši Olimpije ne glede na rezultat dvignili pokal najboljšega v državi. Tudi tokrat se morda obeta rekorden obisk Stožic, in ker ne bo velikega števila gostujočih navijačev, si morda lahko obetamo nov rekord glede obiskanosti tekme. Domače moštvo se bo od svojih navijačev seveda želelo posloviti z zmago, na treh tekmah so Krko letos vselej premagali. Tokrat bodo imeli dodaten motiv še v publiki, ki je počasi začela dojemati, da se nogomet vrača v Ljubljano.

Koper – Zavrč (16:55)
Tekma za preživetje bo odigrana na Obali. Koper in Zavrč se krčevito borita za obstanek, pa čeprav si tega pred sezono najbrž nihče ni mislil. Haložani so spomladi, predvsem po prihodu Matića, ki v svojem drugem mandatu na klopi še ni osvojil zmage, v katastrofalni formi. Kalkulacij pred najbolj pomembno tekmo zadnjega kroga je ogromno. Za obstanek se poleg današnjih dveh nasprotnikov bori še Krško, ki igra doma proti Domžalam. Zavrču in Krčanom je za obstanek dovolj že točka. Koper pa bi si dokončen obstanek zagotovil samo z zmago. Če bodo Koprčani izenačeni s katerokoli izmed teh dveh ekip, bodo obstali, ker imajo boljši medsebojni izkupiček.

Krško – Domžale (16:55)
Domžale se na zadnjo tekmo odpravljajo povsem mirno, saj so si že zagotovile tretje mesto in nastope v Evropi v prihodnji sezoni. Krčani pa se kljub odličnim pomladanskim predstavam še naprej borijo za obstanek. Da bi obstali med elito, danes potrebujejo samo točko. V primeru zmag Domžal in Kopra bi za Krčane to pomenilo, da se bodo borili v dodatnih kvalifikacijah. Vendar jim glede na medsebojne tekme v letošnji sezoni z rumenimi kaže zelo dobro, saj so se vse tri tekme končale z drugačnim razpletom.

Maribor – Gorica (16:55)
Če danes ne bi bil danes zadnji krog, bi obračun med vijoličastimi in Gorico zagotovo veljal za derbi tega kroga, a ker je že vse odločeno, temu ne bo tako. Maribor je po nekajletni vladavini prestol najboljšega v državi prepustil večnim tekmecem iz prestolnice. To so zelo težki dnevi za vijoličaste, ki v zadnjem obdobju tudi zelo slabo spijo. V zadnjem obdobju vodstvu kluba ne gre vse po načrtih, tudi zvestoba z navijači se počasi končuje. Že v sredo bodo imeli priložnost, da se jim vsaj nekoliko odkupijo s pokalno lovoriko. Le-ta pa bi pomenila, da bi Gorica v prihodnji sezoni nastopala v kvalifikacijah za Ligo Evropa, saj jim četrto mesto tega ne zagotavlja. Tja jih pelje zgolj zmaga Maribora in poraz Celja, ki se bosta v sredo udarila za pokalno lovoriko.

Celje – Rudar (16:55)
Zagotovo eden izmed manj zanimivih obračnov zadnjega kroga, če ne celo najmanj zanimiv. Pa čeprav bo šlo v Areni Petrol šlo za savinjsko-posavski derbi med Celjem in Rudarjem. Obe ekipi sta si že zagotovili obstanek, zato sta lahko pred zadnjim krogom mirni. Grofje so v odlični formi, pod vodstvom Pevnika so zabeležili samo en poraz, danes pa bo vsaj pri njih v prvem planu, da se nekateri ključni igralci odpočijejo in da ne bo kakšnih neprijetnosti pred sredino tekmo sezone, ko jih čaka finale pokala – med Celjem in Mariborom.

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...