V uporabo predali novo cesto na Brezovških vinogradih

Datum:

V torek, 23. avgusta 2022, je župan Dušan Strnad, v družbi podžupanje Martine Hrovat, direktorice občinske uprave dr. Andrejke Miše Glavič, predsednika Krajevne skupnosti Ambrus Staneta Tekavčiča, župnika Uroša Švarca in prebivalcev Brezovega Dola, v uporabo predal krožno vinogradniško pot na Brezovških vinogradih. Nova asfaltna prevleka v skupni dolžini okrog 1300 metrov je zamenjala dosedanjo makadamsko pot.

                   

Župan Dušan Strnad je ob otvoritvi povedal, da je šlo za več letni projekt Občine Ivančna Gorica, ki je zgled dobrega sodelovanja lokalne skupnosti s Krajevno skupnostjo Ambrus in tamkajšnjimi krajani Brezovega Dola. Nova asfaltna površina bo vsekakor pripomogla k varnosti udeležencev v prometu in k ohranjanju tradicionalnega vinogradništva na tem suhokranjskem delu naše občine.

Foto: Gašper Stopar

Nova pridobitev je po besedah predstavnika vasi Jožeta Hrovata izrednega pomena tudi za krajane, ki tu živijo ali obdelujejo zemljo. Cesta je bila pred prenovo nevarna in v zelo slabem stanju, zato so še toliko bolj veseli, da je Občina Ivančna Gorica z županom na čelu podprla projekt in zagotovila sredstva v občinskem proračunu. Ob zaključku se je zahvalil še vodstvu občine in županovim sodelavcem, ki so ves čas bdeli nad projektom.

Svečanost so z žametnim glasom obogatili člani Moškega pevskega zbora Ambrus, blagoslov ceste pa je opravil ambruški župnik Uroš Švarc. Po slavnostnem prerezu traku je sledil sprehod po novi cesti. Na vrhu vinskih goric pa so prisotni lahko občudovali prelep pogled širom Slovenije in nazdravili z rujno kapljico.

Gašper Stopar

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...