V načrtu razvojnih programov Janševe vlade uvrščenih več investicij v socialnem varstvu

Datum:

Na sredini dopisni seji je vlada v veljavni načrt razvojnih programov 2022-2025 uvrstila več investicij na področju socialnega varstva. Med drugim bodo v centru Matevža Langusa Radovljica gradili bivalno enoto, v Domu starejših občanov (DSO) Grosuplje nadzidek, v Socialno-varstvenem zavodu Hrastovec v Lenartu pa dislocirano bivalno enoto, poroča STA.

Vlada je v načrt uvrstila gradnjo bivalne enote Centra za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa Radovljica. Ocenjena vrednost investicije znaša 2.631.827 evrov. Dela se bodo izvajala od letošnjega leta do leta 2024, z izvedbo investicije pa se bodo med drugim izboljšali obstoječi pogoji in zagotovile kapacitete za sprejem novih uporabnikov, ki imajo največ potreb po zahtevni oskrbi, so sporočili po seji vlade.

Izgradnja prizidka in ostalih prostorov
V načrt je vlada uvrstila tudi izgradnjo prizidka k enoti Dnevnega centra Maribor – Zavoda za usposabljanje, delo in varstvo (ZUDV) Dornava. Ocenjena vrednost investicije, ki se bo izvajala v letih 2022 in 2023, znaša 1.551.431 evrov. Z izvedbo investicije bodo po navedbah vlade zagotovljeni dodatni kvalitetnejši prostori za potrebe izvajanja posebnega programa vzgoje in izobraževanja in prilagojenega predšolskega programa ter rehabilitacije za otroke in mladostnike z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju.

Vlada je v zadnjih dveh letih investirala ogromno v prenovo in gradnjo domov starejših občanov po celi Sloveniji (foto: arhiv Nova24TV)

Zagotovljeni boljši delovni in bivalni pogoji
Dopolnjen načrt predvideva odkup in preureditev objekta v Mariboru za potrebe ZUDV Dornava, katerega ocenjena vrednost znaša 3.875.300 evrov, izvedla pa se bo v letu 2022. Z izvedbo investicije bodo med drugim zagotovljeni dodatni prostori za izvajanje programov in institucionalnega varstva, ki bodo ustrezali predpisanim standardom in normativom, razbremenil se bo dnevni center Maribor, zagotovljeni bodo boljši delovni in bivalni pogoji za uporabnike in zaposlene.

Zagotovljenih osem mest za začasne namestitve
V načrt je bila uvrščena tudi nadzidava DSO Grosuplje v vrednosti 1.124.336 evrov. Z izvedbo investicije bo zagotovljenih osem mest za začasne namestitve, katere se bo v primeru okužb lahko uporabilo za organizacijo sive in rdeče cone, prav tako pa tudi varnejše bivalno okolje za stanovalce in svojce, varnejše delovno okolje za zaposlene in ločenost čistih in nečistih poti. V letošnjem in prihodnjem letu bodo gradili dislocirano bivalno enoto Socialno-varstvenega zavoda Hrastovec v Lenartu v vrednosti 4.196.593 evrov. V okviru investicije bo zgrajen nov objekt, ki bo omogočal boljše bivalne in delovne pogoje za uporabnike. V letošnjem letu bo prenovljena tudi mansarda DSO Krško v vrednosti 1.940.202 evra

Rekonstrukcija in nadzidava dela DSO Fužine
V načrt je vlada uvrstila tudi rekonstrukcijo in nadzidavo dela DSO Fužine. Investicija, ki jo bodo izvedli letos, bo stala 1.167.237 evrov. Z izvedbo investicije bodo med drugim pridobljene večje, primerne in varne prostorske kapacitete, ki bodo ustrezale zahtevam pravilnikov in smernic, zagotovljene ustrezne čiste in nečiste poti v stavbi, omogočena pa bo organizacija sive oziroma rdeče cone, so še sporočili z vlade.

Sorodno

Zadnji prispevki

Vlada odpira nove kapacitete za migrante – bo sledil upor?

Za nastanitve vlagateljev namere in prosilcev za mednarodno zaščito...

Vlada bi zdravnike omejevala z odloki, Fides pa: To je nezakonito!

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se je končno...

Poslovil se je nekdanji poslanec SDS Srečko Hvauc

Včeraj nas je doletela žalostna vest, da nas je...