V zadnjem vikendu je prečkalo mejo več kot 420 migrantov, za enega izmed njih je Nemčija razpisala tiralico

Datum:

Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 262 ilegalnih prehodov državne meje, PU Novo mesto pa je poročala o 162 nezakonitih prehodih državne meje.

Skupno število nezakonitih prehodov je kar 424, kar pomeni, da število ne pada.

Iz Policijske uprave Koper so poročali o obravnavi 262 ilegalnih prehodih državne meje v zadnjem vikendu. V soboto so policisti pri tunelu Malo Brdo prijeli dva tujca, ki sta vstopila vSlovenijo nelegalno. Oba sta državljana Kosova, stara 21 in 36 let. 21-letna  ženska je bila vrnjena na Hrvaško, za 36-letnika pa je bilo ugotovljeno, da  je zanj razpisan ukrep prijetja in predaje (država razpisnica Nemčija).

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Policijska uprava Novo mesto je prav tako poročala o 162 nezakonitih prehodih državne meje, in sicer so policisti iz PP Brežice (Loče, Slovenska vas, Podgračeno, Nova vas pri Mokricah, Čatež ob Savi, Mostec, Dobova, Jesenice na Dolenjskem, Brezje pri Veliki Dolini) izsledili in prijeli 95 državljanov Burundija, 39 državljanov Indije, pet državljanov Afganistana, po štiri državljane Turčije, Sirije, Pakistana in Konga, po dva državljana Maroka in Gambije, državljana Somalije, državljana Kameruna in državljana Gvineje Bissau. Policijski  postopki  s tujci, kik so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.
Izmik mejni kontroli
Iz PP Novo mesto so čez vikend zabeležili tudi izmik mejni kontroli pri prehodu Metlika, ko je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Črne gore. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem delu izsledili sedem državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Jenull nevarno situacijo z migranti izkoristil za norčevanje iz mladih deklet

Čeprav je celo policija potrdila novico o tem, da...

Humanitarec, ki je kolesaril proti Janševi vladi, danes vidno razočaran …

Da je vedno več tistih, ki so razočarani nad...

Ko se zakulisna politična moč seli iz Murgel na ljubljanski Magistrat in …

Sobotni maratonski kongres Socialnih demokratov (beri nekdanjih komunistov) v...