Večer otroških folklornih skupin v Puconcih

Datum:

Minulo sredo je v Kulturni dvorani v Puconcih potekal Večer otroških folklornih skupin. Prireditev so ob podpori Občine Puconci organizirali Kulturno turistično društvo Moščanci, Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti Murska Sobota in Osnovna šola Puconci.

Predstavilo se je pet otroških folklornih skupin: Veseli Marki Osnovne šole Beltinci pod vodstvom Jelke Breznik, Grajski duhci iz Osnovne šole Grad pod vodstvom Helene Poznič Kos, Otroška folklorna skupina Kulturno turističnega društva Moščanci pod vodstvom Dragice Kolarič, Mlajša in starejša folklorna skupina Osnovne šole Beltinci pod vodstvom Martine Tratnjek ter posebni gostje Mladinska folklorna skupina Kulturno umetniškega društva Študent iz Maribora, ki jo vodita Marko Pukšič in dr. Aleksandra Petrovič.

Navdušeno občinstvo, ki je napolnilo puconsko kulturno dvorano, je nastopajoče bogato nagradilo z aplavzom. Otroci so pod vodstvom mentorjev pokazali zavidljiv nivo plesnega, glasbenega in dramskega znanja.

Zbrane je nagovorila vodja soboške izpostave JSKD Nataša Brulc Šiftar, ki se je nastopajočim ob koncu tudi zahvalila za izveden program ter jih spodbudila k nadaljnjemu zavzetemu ohranjanju ljudske kulturne dediščine.

Program sta povezovala Ana in Alen Horvat, ki sta ob koncu prireditve tudi zaigrala in nastopajoče ter občinstvo motivirala k skupnemu petju.
Pomurske novice

Sorodno

Zadnji prispevki

Večni poraženci proti Hrvaški – leve vlade so popolnoma zavozile

Odločitev Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP), ki je...

[Video] Sovražni izpad Jenulla: Ukinil bi prenos nedeljskih maš na RTV

Kolesarski aktivist Jaša Jenull se v svojem zadnjem video...

Nizozemko z duševnimi težavami kmalu čaka smrtonosni koktelj

28-letna Zoraya ter Beek bo kmalu podlegla smrtonosnemu "koktajlu"...

Ušli so smrti

V dokumentarnem filmu "3450 – Bratomor v Jami pod...