Veliki Peter Prevc spet pometel s konkurenco

Datum:

Peter Prevc je še enkrat več ugnal vso svetovno elito. Z drugo zmago na novoletni turneji je zelo blizu zmagi v skupnem seštevku turneje. Z najboljšim skokom dneva je premagal največjega konkurenta Freunda, ki je končal na drugem mestu.

                   

Tudi tokrat ni bilo niti kančka dvoma o zmagovalcu. Peter Prevc je že po prvi seriji prevzel vodstvo, ki ga je v drugi seriji z najboljšim skokom samo še povečal. Pred zadnjo tekmo novoletne turneje ima Prevc pred Severinom Freundom zdaj že 19,6 točk prednosti.

Prevc kljub nervozi na tekmi odličen
“To je zame ena najvznemirljivejših tekem, saj sem bil v poskusni seriji kratek. Zato sem bil pred prvo serijo tudi nekoliko nervozen,” je takoj po koncu današnje tekme priznal Peter Prevc. Na treningu pred tekmo je bil namreč precej neprepričljiv, toda na tekmi je najboljši skakalec sveta oba skoka opravil s čisto desetko in zmagal z veliko razliko. Peter Prevc je imel lepo prednost že po prvi seriji, v drugo pa je s skokom dneva – dolgim kar 132 metrov – drugouvrščenega Freunda ugnal za 11,1 točko. V finalu smo imeli še enega Slovenca: Domen Prevc je tekmo končal na 23. mestu. Anže Lenišek (44.) in Tilen Bartol (49.) pa se nista uspela uvrstiti v finale.

Skoraj 20 točk prednosti pred zadnjo tekmo
V sredo se bodo smučarji skakalci v Bischofshofnu pomerili še na zadnji tekmi. Peter Prevc, ki ima pred zadnjo tekmo 19,6 točke prednosti, bi moral na zadnji postaji novoletne turneje brez težav zadržati prvo mesto v skupnem seštevku turneje. Zaenkrat je Primož Peterka edini Slovenec, ki je kdajkoli zmagal v skupnem seštevku novoletne turneje. Peter Prevc je bil lani tretji, letos pa se mu nasmiha prepričljiva zmaga.

V torek so v Bischofshofnu na sporedu kvalifikacije.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Proruski Kučanovi “mirovniki” pri Urški Klakočar Zupančič

Časnik Delo poroča o "skrivnem sestanku" Kučanovih šestih mirovnikov...

Kučanova zadrega s Čeferinom, ki ga ni tu

Revizija nakupa razpadajoče stavbe na Litijski v Ljubljani, v...

Golob pravi, da bo nakup Patrijinih oklepnikov strokovna odločitev, na Boxerje je očitno že pozabil

"Spomnimo, strokovnjaki so jih rotili, naj ne razveljavijo pogodbe...

[Poskus atentata] Trump: “Neverjetno je, da se kaj takega lahko zgodi v naši državi”

Včeraj popoldne je na Trumpovem volilnem shodu v Butlerju...