[Video] Aleš Primc: Golobova vlada hoče to storiti, zakon imajo že pripravljen!

Datum:

“Ko gre za otroke, mater in očetov nič ne ustavi, zanje se borimo kot levi in zdi se mi, da LGBTQ-jevci in Golobova vlada tega ne razumejo”, je v tokratni oddaji Komentar povedal borec za otroke in družine ter kandidat za ljubljanskega župana Aleš Primc. V oddaji je poudaril pomembnost referenduma o družinskem zakoniku, za katerega je Golobova vlada izglasovala, da je nedopusten, Primc pa je to označil za strahopetno dejanje. Poudarja tudi, da se borba za otroke in družine nadaljuje in da ne namerava odnehati.

                   

“Lobi LGBTQ, ki letno zapravi 1.471.000 evrov davkoplačevalskega denarja, zahteva, da se čim prej sprejme zakon o samodoločitvi spola, “torej bi si vsak lahko izbral enega od po njihovem 100 spolov, ki po njihovem obstajajo.” Primc pojasni, da to pomeni, da bi morala država stalno izdajati nove osebne izkaznice in EMŠO-je, ki so vezane na spol, “zakon imajo že pripravljen”, je opozoril predstavnik koalicije Za otroke gre!, Aleš Primc.

“Otrok potrebuje mamo in očeta. Mama je ženska, oče je moški in med seboj se dopolnjujemo, nismo pa isti. Vsak opravlja svoje naloge, čeprav se trudimo pomagati drug drugemu,” pove Primc in dodaja, da je razlika med ženskami in moškimi tudi v načinu delovanja in čustvovanja, prav tako je različen način vzgoje, “to je to bogastvo očetovske in materinske vzgoje”, tudi če sta starša ločena, Primc meni, da otrok tudi takrat še vedno ohranja oba starša.

Otrok potrebuje mamo in očeta, pa vendar nas LGBTQ-jevci prepričujejo, da to ne drži. Trdijo celo, da je za otroke vseeno, kdo jih vzgaja, ali dva transeksualca, ki spreminjata spol, ali dva “queer” seksualca, ki se vsak trenutek čutita v drugem spolu. To so poimenovali “fluidna spolna identiteta”, kar pomeni, da se lahko spol ves čas spreminja“,  uvodoma pove Primc in doda, da je Golobova vlada sprejela zakon, da lahko tudi slednja vzgajata otroka. Lobi LGBTQ, ki po Primčevih besedah letno zapravi 1.471.000 evrov davkoplačevalskega denarja, pa zahteva, da se čim prej sprejme zakon o samodoločitvi spola, “torej bi si vsak lahko izbral enega od po njihovem 100 spolov, ki po njihovem obstajajo”. Primc pojasni, da to pomeni, da bi morala država stalno izdajati nove osebne izkaznice in EMŠO-je, ki so vezane na spol, “zakon imajo že pripravljen”.

Takoj po uzakonitvi predloga družinskega zakonika je Aleš Primc iz koalicije Za otroke gre! začel zbirati podpise za nov družinski referendum. Podpise pobude za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma sta Aleš Primc in Metka Zevnik iz omenjene koalicije vložila v državni zbor, od koder jima je podpredsednica državnega zbora Meira Hot poslala informacijo o uradnem razpisu roka za zbiranje podpisov za družinski referendum za zaščito otrok in družin, češ da je vse skladno z zakonom. Nato se je predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič čez nekaj dni odločila, da pa ni skladen z zakonom. 28. oktobra so namreč prejeli obvestilo predsednice DZ, češ da “ne dovolijo referenduma, ker naj bi bil neskladen z ustavo. Butale. Tri dni nazaj je bil skladen z ustavo in so določili rok za zbiranje podpisov, zdaj pa kar naenkrat ni več skladen in 7. novembra ne smemo začeti z zbiranjem podpisov. Kakorkoli, tak sklep DZ za nas ni nič novega, ker je bila podobna zgodba leta 2011 in 2015,” je dejal.

Ker pa je Golobova večina v petek, 28. novembra, odločila, da družinski referendum za zaščito otrok in družin ni dopusten, je predsednik zunajparlamentarne stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc napovedal pritožbo na ustavno sodišče. “V 15-dnevnem roku bodo naši pravniki pripravili odlično zahtevo za razveljavitev sklepa državnega zbora,” je poudaril.  Odločitev o nedopustnosti referenduma je Aleš Primc označil kot strahopetno dejanje. To namreč po njegovih besedah kaže, da se bojijo ponovnega poraza na referendumu.

Potem ko je državni zbor po vetu državnega sveta minuli torek ponovno odločal o zakonu o spremembah družinskega zakonika in ga vnovič sprejel, je morala predsednica DZ v sedmih dneh določiti koledarski rok za začetek zbiranja podpisov za referendum. Skladno z dopisom morajo pobudniki referenduma v 35 dneh zbrati 40.000 na upravnih enotah overjenih podpisov. Rok za zbiranje podpisov začne teči v ponedeljek, 7. novembra, izteče pa se 11. decembra 2022. Za zbiranje podpisov se je treba zares dobro organizirati, pokriti je treba 150 upravnih enot in krajevnih uradov po vsej Sloveniji, vključiti se mora vsaj 500 prostovoljk in prostovoljcev.

Vodja gibanja Za otroke gre! (Vir: zajem zaslona, Nova24TV)

Spomnimo: Koalicija Za otroke gre! je v le petih dneh zbrala 30.600 podpisanih obrazcev pobude volivcev za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma (sicer ne overjenih na upravnih enotah), s čimer je potrebno kvoto presegla za več kot dvanajstkrat. Primc se je zahvalil vsem, ki so se javili za organizacijo in pomoč pri zbiranju na stojnicah na upravnih enotah in ki bodo pripomogli k zbiranju podpisov v prihodnje.

Aleš Primc je prepričan, da otrok ni človekova pravica in da mora biti posvojen v najbolj optimalno skupnost moškega in ženske. (Foto: STA)

Primc se namerava boriti tudi za Ljubljano
Primc pa prav tako kandidira za župana Ljubljane in s tem nadaljuje svoje dosedanje civilnodružbene aktivnosti. Stališča, ki jih zastopa pri vsem svojem dosedanjem delovanju, bo zastopal tudi v organih občine Ljubljana. Poudarja, da ima odličen program za Ljubljančanke in Ljubljančane. Za kandidaturo se je odločil, ker hoče narediti vse, kar je v njegovi moči, za delavne ljudi, otroke, mlade družine, osebe s posebnimi potrebami in upokojence. Med drugim je napovedal namestitev dvigal v vse bloke in večnadstropne hiše, ki jih še nimajo, da bo lažje tudi mamica, starejšim in invalidom. “Vsi, ki ste iz Ljubljane, se zato zanesljivo udeležite volitev in podprite za župana Aleša Primca ter stranko Glas za otroke in družine na volitvah v mestni svet (obkrožite št. 9),” poziva Primc.

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobovo bežanje od problemov bo državo še kako drago stalo

Ta konec tedna se bo v Švici odvijala mirovna...

Hrvaški 822 milijonov, Sloveniji zadržanje

Evropska komisija je včeraj potrdila petega, doslej največjega hrvaškega...

Kuba: Režimski kršilci človekovih pravic bežijo v ZDA zaradi strahu pred socializmom

Kubanska tožilka, ki je leta 2021 v zgodovinskem protestu...