[Video] Ameriška policija identificirala 21-letnega osumljenca strelskega pohoda v ZDA: To je Ahmad Al Aliwi Alissa!

Datum:

Ameriški policiji je uspelo identificirati osumljenca desetkratnega umora v Koloradu v supermarketu King Soopers, v soseski Table Mesa mesta Boulder. Kot je znano gre za 21-letnega Ahmada Al Aliwija Alissa, so danes razkrile tamkajšnje oblasti. 

                   

Ameriškim oblastem je uspelo identificirati osumljenca 10-kratnega umora prve stopnje, ki je v kraju Boulder v zvezni državi Kolorado, v tamkajšnjem supermarketu, izvedel strelski pohod. Novico je na novinarski konferenci za javnost sporočil šef lokalne policije Maris Harold. Znano je tudi, da je bil osumljenec Alissa ustreljen v nogo, a je njegovo zdravstveno stanje stabilno, nastanjen pa je v lokalni bolnišnici, danes popoldne pa naj bi bil tudi izpuščen iz zdravniške oskrbe, poroča New York Post.

Vendar pa oblastem še vedno ni uspelo natančno določiti motiva tega strahotnega dejanja, saj je preiskava dogodka še vedno v njegovi začetni fazi. Prav tako pa je znano, da je Alissa zaenkrat edini osumljenec, pred strelskim pohodom pa ni bil znanec policije. Danes ga nameravajo oblasti premestiti v zapor v okrožju Boulder. Osumljenec je prav tako že govoril s preiskovalci, vendar pa ni želel pojasniti podrobnosti. Znano je tudi, da so oblasti prosile vse, ki bi posedovali kakršnekoli informacije, da jih delijo z FBI.

Prav tako je bilo na tiskovni konferenci identificiranih deset žrtev strelskega pohoda, vključno s policistom Ericom Talleyjem, njihova starost pa je med 20 in 65 let. Oblasti so obljubile temeljit sodni proces in temeljito preiskavo primera. Za preminulega policijskega uslužbenca pa je znano, da se je junaško žrtvoval za tiste, ki so prišli nakupovati in zgolj želeli živeti svoje življenje. Šef lokalne policije je svojcem preminulih zaželel iskrene sožalje.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...

Zelenski: “Mirovnega vrha bi se morala udeležiti tudi Rusija”

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v okviru priprave drugega...

Hrvaška – cene bencina gor, dizel nespremenjen

Hrvaška vlada je v ponedeljek določila nove cene pogonskih...