[VIDEO] Bi si upali zaplavati v bazenu s steklenim dnom 150 metrov nad prometno ulico?

Datum:

Če niste navdušeni nad spektakularno višino, ali še huje, trpite za akrofobijo, potem bazen v Houstonu, ki se nahaja na vrhu 40-nadstropne stavbe, ni za vas. 

                   

Družbena omrežja je preplavil video o bazenu iz Houstona, ki se nahaja na vrhu 40-nadstropnega stanovanjskega bloka. Posnetek prikazuje, kako pogumen in neustrašen možakar hodi po bazenu, ki se nagiba čez stanovanjsko stavbo, moškega pa med “smrtjo in življenjem” loči le 8 centimetrov debelo pleksisteklo, ki se nahaja na dnu bazena. Sicer pa si nekajsekundni posnetek lahko ogledate kar sami:

https://www.youtube.com/watch?v=LszbciAquEg

Ta bazen je zdaj uradno potrjen kot najvišji bazen v Teksasu in je tudi edini s steklenim dnom v Houstonu. Gledalci, ki so vsi po vrsti fascinirani nad to adrenalinsko različico, pa so razdeljeni v dve skupini: med tiste, ki se želijo po njem sprehoditi in zaplavati in tiste, ki bi najraje pograbili brisačo in stekli stran. Vendar pa v tem bazenu ni tako enostavno zaplavati, saj ni odprt za javnost, temveč ga lahko uporabljajo le stanovalci stavbe. Njegova otvoritev je bila sicer oktobra 2016.

https://twitter.com/MarketSquareTow/status/848980562303954944

Stavba so zasnovali arhitekti družbe Jackson & Ryan v Houstonu, njegova osrednja točka pa je osrednja strešna terasa s pogledom na čudovit Buffalo Bayou Park. Poleg ekstremnega bazena ponuja še prestižen bazen na spodnji terasi.

https://twitter.com/MarketSquareTow/status/835232075989061633

Ta bazen vsekakor ni za tiste, ki raje uživajo v udobju “varnih” toplic. Sicer pa CNN razkriva, če si želite adrenalina, ga lahko najdete tudi v kitajskem mestu Chongqing, kjer so rešitev za promet našli kar tako, da so skozi stolpnice speljali železniške tire. Dokaz pa v tem posnetku:

Vendar pa nikakor ne gre primerjati te rešitve, zaradi katere se ob vsakem vlaku strese cela stolpnica, in mirnega bazena na vrhu stolpnice v ameriškem Teksasu, kjer je nad nami le modro nebo.

Marjanca Scheicher

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...