[Video] Biden kršil svoj lasten odlok o obveznem nošenju maske na zvezni posesti

Datum:

Še prvi dan v Beli hiši ni minil, pa se je predsednik Joe Biden že znašel v težavah. Potem, ko je sam izdal izvršni ukaz, s katerim je odredil obvezno rabo zaščitnih mask na zvezni posesti, tako za zvezne uslužbence kot za vse obiskovalce na zvezni posesti, so ga kamere ujele kako ne nosi maske pri Lincolnovemu spomeniku.

Bil je obkrožen z družino, imamo vrsto preventivnih ukrepov a mislim, da imamo trenutno večje skrbi,” se je izogibala odgovarjanju na vprašanja tiskovna predstavnica Bele hiše Jen Psaki zakaj novi predsednik Joe Biden že prvi dan v Beli hiši krši svoj lasten izvršni ukaz o nošenju zaščitne maske.

Na Bidnovo dvoličnost je opozoril novinar Fox News Peter Doocy in kakor piše Breitbart Psakijevo ujel nepripravljeno. “Mislim, da je proslavljal večer zgodovinskega dne za našo državo in zagotovo je podpisal mandat o obveznem nošenju maske zato, da bi poslal sporočilo ameriški javnosti glede pomembnosti nošenja mask,” je probala najti primeren izgovor Psakijeva.

Na vprašanje zakaj se ni Biden odločil, da bo vodil s primerom in tudi sam nosil masko Psakijeva ni odgovorila. Namesto tega je rekla, da je Bidnovo vodenje s primerom tudi sporočilo, ki ga pošilja s tem ko je podpisal 25 izvršnih ukazov, od katerih je skoraj polovica vezana na covid-19.

A vprašanje na mestu je, ali vodi Biden, ali vodijo Bidna. Z dneva predsedniške inavguracije je namreč v javnost prišel posnetek Bidna, ki očitno sledi navodilom. Tako je namesto, da bi salutiral marincem, ponovil tisto, kakor mu je naročil glas v napravi v ušesu in rekel: “Salutiraj marincem,” medtem ko je šel mimo marincev.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Simbolika na pikniku Svobode, ki se je ne da prezreti

Boris Tomašič je v oddaji Kdo vam laže naredil...

Danes v DZ: Župani nočejo migrantov

"Vlada je sprejela sklep brez vednosti lokalne skupnosti. Vemo...

Svobodnjaška inkvizicija se je znova izkazala za farso

Bivši predsednik uprave Telekoma Tomaž Seljak in predsednik uprave...