[Video] Bolna propaganda kadirovcev: sin čečenskega sadista pripeljal očetu pokazat domnevne ukrajinske ujetnike

Datum:

Čečenski vodja Ramzan Kadirov je objavil video, v katerem mu njegov 16-letni sin pripelje tri domnevne ukrajinske vojne ujetnike kot sužnje. Posnetek je sprožil val zgražanja.

                   

Del vsake vojne je tudi propaganda, saj kot pravijo, je resnica prva žrtev vsake vojne. Kako nizko uspe neka stran pasti v bitki za svoj prav, kaže nedavni propagandni video čečenskega voditelja Ramzana Kadirova.

Ne dolgo nazaj je namreč na zasedeno območje v Ukrajini Kadirov poslal svoje tri sinove, včeraj pa je objavil, kako mu je 16-letni sin v Grozni pripeljal tri domnevne ukrajinske vojne ujetnike, vklenjene, kot da bi bili sužnji. Domnevne zato, ker še ni znano, ali so bili to pravi ujetniki ali pa je šlo preprosto za odigrano umazano propagandno igro. V primeru, da so bili to resnično ukrajinski vojni ujetniki, gre za oživljen primer suženjstva v sodobnem času ter še en zločin na seznamu Rusov in njihovih podpornikov Čečenov.

https://twitter.com/TheDeadDistrict/status/1583700055743401984?s=20&t=aL3GQFAm66Y1j_VG1R4kKQ

Čečenija je sicer znana po številnih kršitvah človekovih pravic, ki jih okrutni režim Ramzana Kadirova izvaja nad pripadniki opozicije. V preteklosti so bili tako zabeleženi primeri usmrtitev z mučenjem, posilstvi in drugimi nehumanimi dejanji. Pred dvema letoma je odmeval primer usmrtitve političnega zapornika z granato v ustih. Mladega Salmana Tepsurkajeva so teden dni okrutno mučili, zatem pa ga odpeljali na vojaški poligon, mu v usta vstavili granato in ga razstrelili. Nato so njegovi družini izročili posmrtne ostanke in ji naročili, da ga morajo zagrebsti kot psa. Pokopan je na neoznačenem kraju.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...