[Video] Britanska papiga, ki zna zapeti melodije pevke Beyonce, je tako slavna, da ima svoj Instagram profil

Datum:

V britanskem živalskem vrtu imajo zelo zgovorno papigo. Njen talent so spoznali v času karantene zaradi epidemije koronavirusa, sedaj pa je postala prava zvezda, ki ima toliko oboževalcev, da potrebuje svoj Instagram profil. Poleg melodije pesmi Beyonce, zna zapeti še nekaj drugih. 

Spoznajte papigo, ki zna zapeti fragment pesmi slavne pevke Beyoncé Giselle Knowles-Carter z naslovom “If I were a boy”. Papiga Chico je oskrbovanka v britanskem živalskem vrtu v Lincolnshiru. Njegovi skrbniki so izdali, da gre za zelo zgovorno papigo, ki zna zapeti tudi pesmi Katy Perry in Lady Gaga, poroča toteraz.

Po poročanju abc30 Chico pevki Beyonce povečuje možnosti za zaslužek. Papigi sicer radi prisluhnejo številni obiskovalci britanskega živalskega vrta. Zaposleni so Chica prvič slišali prepevati uspešnico Beyonce iz leta 2008 v času karantene zaradi epidemije koronavirusa. V živalskem vrtu, kjer naj bi se nahajala največja zbirka papig v Veliki Britaniji, pa so prepričani, da ima Chico na zalogi še več melodij in nameravajo posneti še več videoposnetkov. Zaradi spodnjega videa pa je ta zgovorna papiga sicer postala prava zvezda v tem britanskem živalskem vrtu in ima celo svoj lastni Instagram profil.

Številni se sprašujejo, zakaj imajo papige dar govora. Po poročanju Mr.Pet je to zato, ker papagaji sodijo v eno izmed kar šestih živalskih vrst, ki za medsebojne stike uporabljajo govor. Gre za družabne živali, ki imajo s pripadniki jate, ki ji pripadajo, interaktivne odnose. Mladi papagaji se tako naučijo govora jate, ki ji pripadajo, ko se izselijo iz gnezda. Ko pa papigo “posvojimo” nas le-ta dojema kot svojo jato in si zato želi komunikacije z nami, kar ji olajša druženje s človeškimi predstavniki svoje jate.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Če si tranzicijski levičar, lahko dobiš kredit tudi na “lepe oči”?

Kako je mogoče, da novoustanovljena stranka dobi kredit za...

Luka Koper: Je SD zainteresirana za nadzor nad drogami?

Včeraj smo objavili tri dokumente, ki pričajo o rabotah...

Nizozemski aktivistki sodijo, ker je objavila posnetek agresivnih migrantov

Nizozemska aktivistka Raisa Blommestijn bo morala na sodišče, ker...

Republika Slovenija (in njena zemlja) na razprodaji

Najnovejša prodaja kmetijskih zemljišč v Prekmurju tiste, ki nam...