[Video] Človeku gredo dlake pokonci: uporabniki Roga območje degradirali v divje odlagališče odpadkov sredi “najlepšega mesta na svetu”!

Datum:

Kot lahko vidimo na spodnjih videoposnetkih imajo gradbeni delavci z območjem tovarne Rog dela vrh glave. Rušijo propadajoča in nevarna poslopja ter ven mečejo stvari na kupe. In tukaj naj bi bili umetniki, ki so sredi “najlepšega mesta” ustvarili pravo deponijo ter si območje celo prisvojili na račun ostalih prebivalcev Ljubljane. 

To, kar vidimo na prvem izmed spodnjih posnetkov, so odpadki iz samo dveh prostorov, a jih je dovolj za celo smetišče. Človeka ob tem spreleti srh, ko vidi kakšni “umetniki” so se v teh poslopjih zadrževali. Tone svinjarije in obskurni grafiti jasno kažejo na nivo ‘umetnikov’, ki so na tem kraju prebivali. Gradbeni delavci, ki tudi s pomočjo bagrov sanirajo območje, bodo imeli ogromno dela s to “greznico”.

Pred dnevi naj bi bili na MOL-u obveščeni, da je nevarno območje zapuščeno, kar je še dodatno opravičilo njihovo odločitev glede prevzema poslopij nekdanje tovarne, ob tem pa z Rogovci ostajajo na nasprotnih bregovih, stališče slednjih pa podpirajo tudi v skrajni Levici in ideološko nastrojenih nevladnih organizacijah: društvu Asociacija, Mirovnem inštitutu ter Aktivu delavk in delavcev v kulturi.

Predsednica komisije DZ za peticije Nataša Sukič iz stranke Levica, pa je zaradi dogajanja na območju že napovedala, da bo sklicana nujna seja komisije. Znano je tudi, da je mestna občina z obnovitvenimi deli pričela že leta 2016, a so bila le-ta zaradi ostrega nasprotovanja uporabnikov območja, začasno ustavljena. Ponovni neuspešni poskus MOL-a pa je sledil leta 2019, kar je privedlo do sodnega spora, sodbe pa so bile rešene v korist mestne občine.

Ob vsem tem dogajanju pa se je oglasila tudi velika ljubiteljica mačk in pisateljica otroške literature Svetlana Makarovič, ki je vznemirjeno dejala, da je “globoko prizadeta in ogorčena nad neobzirno in surovo deložacijo stanovalcev Roga, še posebej zato, ker so bile nasilja deležne tudi živali, ki so tam imele zavetje”. Ob tem je še sporočila, da županu Zoranu Jankoviču vrača naziv častne meščanke Ljubljane.

Na območju nekdanje tovarne Rog, so t. i. “umetniki” ustvarili pravo deponijo. (Foto: Facebook)
“Umetniki” so ruševine tovarne Rog spremenili v pravo odlagališče odpadkov. (Foto: Facebook)
Umetniki so nekdanjo tovarno Rog povsem opustošili. (Foto: Facebook)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Župan Brežic: Občani so vznemirjeni zaradi načrtovanega azilnega centra

"Občani so bili izjemno nezadovoljni že zaradi samih migrantskih...

Odvetnik Stušek: Vladni odlok je nezakonit, zato ne ustvarja pravic in obveznosti za zdravnike

Vlada Roberta Goloba se je lotila stavkajočih zdravnikov z...

Antisemitizem se je preselil na levico

Antisemitizem je del evropske zgodovine. Sodi na njeno temno...

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...