[Video] COVID-19: Trump razmišlja o razglasitvi karantene za Connecticut, New York in New Jersey

Datum:

V soboto je v Norfolku ameriški predsednik Donald Trump ob ogledu bolniške ladje USNS Comfort spregovoril tudi o možnosti uvedbe karantene za zvezne države New York, New Jersey in Connecticut. Tega si sicer ne želi storiti, a bi bilo to lahko nujno, saj številni Newyorčani v teh dneh potujejo na Florido in tako povečujejo možnosti širjenja okužb. Morebitna karantena v New Yorku in ostalih zveznih državah sicer ne bi vplivala na tovorni promet in dostave.

Zaradi hitrega širjenja okužb z novim koronavirusom in naraščanja smrti ameriški predsednik Donald Trump razmišlja o razglasitvi karantene v zveznih državah kjer je situacija najhujša.

“Razmišljam o tem in odločitev bo sprejeta zelo hitro, v kratkem, da bi uvedli karanteno v New Yorku, New Jerseyu in Connecticutu,” je Trump povedal v soboto v Norfolku, kjer si je ogledal bolniško ladjo USNS Comfort, preden je odplula proti New Yorku.

Trump je po poročanju Breitbart povedal še, da karantena ne bi vplivala na tovornjake in na dostave, ki potekajo skozi navedena območja. O dogajanju se je Trump z novinarji pogovarjal tudi pred Belo hišo, kjer je povedal: “Morda tega ne bo potrebno storiti, a možnost je, da bomo danes uvedli karanteno, kratkoročno, dvotedensko, v New Yorku, New Jerseyu in nekaterih delih Connecticuta.”

Številni Newyorčani potujejo na Florido in tako povečujejo možnosti širjenja okužb

Trump je še povedal, da številni prebivalci New Yorka v teh dneh potujejo na Florido in tako povečujejo možnosti širjenja okužb. Kljub temu, da si Trump ne želi uvesti karantene bi bila ta lahko v takšnih razmerah nujna, o tem pa se je že posvetoval z newyorškim guvernerjem Andrewom Cuomom in floridskim guvernerjem Ronom DeSantisom.

V ZDA je po zadnjih podatkih s covid-19 okuženih 124.686 ljudi,do zdaj jih je umrlo 2.191, 2.612 pa naj bi si jih opomoglo. Samo v mestu New Yorku so zabeležili skoraj 31 tisoč okuž in 627 smrti zaradi okužbe z wuhanskim koronavirusom.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...