[Video] Ekskluzivno objavljamo dokaz, da je policija pred Rogom ravnala sorazmerno!

Datum:

Prilagamo ekskluzivni videoposnetek, ki prikazuje protestnika pred Rogom, kako dlje časa provocira in žali policiste. Gre za dokaz, da je policija pri uporabi sile ravnala sorazmerno. Gradivo je pomembno, ker zavrača trditve protestnikov/izgrednikov, da je bilo ravnanje uniformirancev nesorazmerno, in da so prekoračili svoja pooblastila. 

Pred dnevi je potekala otvoritev prenovljenega Centra Rog. Na dogodek so bili povabljeni omikani, dostojni gostje, ki znajo ceniti novo kulturno pridobitev prestolnice. Spomnimo, da je bila nekdanja avtonomna cona zelo sporna, tako iz ekološkega, kot tudi higienskega in celo varnostnega vidika, kot takšna pa precejšnja težava za miroljubne okoliške prebivalce (tukaj). Dogajanje na prireditvi so motili nekdanji uporabniki Roga, ki so celo preprečevali vstop posameznim gostom, zato je posredovala policija.

Izgredniki se sedaj skušajo prikazati kot žrtve policijskega nasilja, čeprav so sami provocirali in bili nasilni ter povzročali gmotno škodo. Policija pa je poudarila, da je ravnala sorazmerno in uporabila le toliko sile kot je bilo nujno potrebno za zaščito miroljubnih obiskovalcev Roga in za zaščito javnega premoženja. Slednjega so namreč nekdanji uporabniki poškodovali, ko so huligansko metali barvo in pisali po stenah ter steklih. Policija je bila v takšnih nevzdržnih razmerah primorana ukrepati, saj ji to nalaga dolžnost.

Policija je ravnala plemenito!
Da protestniki zavajajo, ko sebe prikazujejo kot žrtev nasilja, dokazuje priložen videoposnetek, ki nam ga je posredoval zaskrbljeni bralec. Moški, ki ga vidimo na videoposnetku, je pristal na urgenci. Gre za enega od izgrednikov, ki je dlje časa načrtno provociral in bil “na mrtvo” pijan ter se ni želele identificirati, zato so ga policisti zadržali in poklicali rešilca ker je začel bruhat … Kot lahko vidimo, policisti navkljub nesramnostim in primitivizmom ohranjajo dostojanstveno držo in se samoobvladujejo. Takšne vljudnosti in prijaznosti provokator s strani kakšne “jedrnoevropske” policije (denimo v Franciji ali Nemčiji), ne bi bil deležen.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Izraelski zunanji minister: EU naj takoj sankcionira Iran!

Iranska revolucionarna garda je pred obalo Združenih arabskih emiratov...

Šestim novinarjem odpoved pogodb, Martić nadaljuje Golobove čistke

Še šestim izkušenim novinarjem in urednikom RTV Slovenija –...

[Video] Poslanec sovražne “Svobode” poslanske kolege označil za sodrgo

Poslanec Gibanja Svoboda Aleksander Prosen Kralj zase pravi, da...

[Ekskluzivno] Milović razkriva, kako je Čeferin pripravljen izdati svoje najbližje

Boris Tomašič je v tokratni ekskluzivni oddaji gostil Miloša...