[Video] Dr. Boštjan M. Zupančič o ukradenih volitvah v ZDA: Vsa gniloba globoke države je prišla na plano, ta je zelo podobna tisti pri slovenski levici in KUL koaliciji!

Datum:

“Veliko vprašanje zdaj ni več, ali bo Trump izvoljen ali ne. V tem negotovem trenutku je že jasno, da se je v ZDA razkrinkala globoka država,” v videoposnetku pravi ugleden slovenski pravnik Boštjan M. Zupančič glede povolilne situacije v ZDA. Ob tem je navedel nekaj svojih misli glede tega, kar se po volitvah dogaja v ZDA, zlasti v zadnjem času, in sicer od 3. novembra dalje. Kot ob tem dodaja, že vemo, da so bile volitve v ZDA potvorjene, zmanipulirane in ukradene, ključno pa se je vprašati, zakaj je do tega prišlo. Kot v nadaljevanju pravi sta v igri dva dejavnika. Prvi je po njegovem prepričanju anomija. Kot pojasnjuje gre za “normativno dezintegracijo”. Če poslušamo ameriške komentatorje, na primer Mika Adamsa, se pride do hitrega sklepa, da srž problema ni v tem komentatorju, v demokratih ali v republikancih ter da ključni problem niso volitve.

                   

“To je v splošnem diagnoza tega kar se dogaja in paralelo tega opažamo tudi pri nas. To kar se gre pri nas t. i. levica, kar se gre ustavni lok KUL, to je čista paralela tistemu, čemur v ZDA pravijo korupcija, “močvirje”, globoka država itd.,” je glede kraje ameriških volitev prepričan ugledni pravnik dr. Boštjan M. Zupančič.

“Stvar je v tem, da je družba, svetovna in ne samo ameriška, ampak Američani so v tem pogledu vedno dvajset let naprej, v primežu normativne dezintegracije, se pravi v primežu situacije, v kateri morale enostavno ni več,” je jasen Zupančič. Ob tem poudarja, da ne govorimo o moraliziranju in tudi ne o tem, kaj je v konkretnih situacijah prav oziroma narobe, marveč o tem sociološkem dejstvu, ki mu pravimo anomija. Tako Adams, kot tudi vsi preostali, ki se s tem ukvarjajo v tem trenutku v ZDA, govorijo o korupciji, o “močvirju”, globoki državi, govorijo o tem kako so skoraj vsi demokrati domala a priori na napačni strani, govorijo o tem državne službe od CIE pa vse do State Departamenta itd., ne delujejo namreč tako kot bi morale. Govorijo o tem, da Donald Trump skupaj s svojo peščico pravih Američanov, predstavlja zadnji jez oziroma bariero zoper ta tsunami anomije.

“To je v splošnem diagnoza tega kar se dogaja in paralelo tega opažamo tudi pri nas. To kar se gre pri nas t. i. levica, kar se gre ustavni lok KUL, to je čista paralela tistemu, čemur v ZDA pravijo korupcija, “močvirje”, globoka država itd.,” v nadaljevanju razmišlja Zupančič. Kot še dodaja nikakor ne gre za naključje, da se to dogaja na praktično enak način kot pri nas oziroma še v Franciji, Veliki Britaniji, ne pa tudi v vzhodni Evropi, vendar pa na toliko bolj perfiden in subverziven način na Kitajskem. ZDA in Kitajsko Župančič pozna, saj je tam tudi večkrat predaval, v ZDA celo živel in delal 15 let, francoska situacija pa mu je prav tako poznana, saj je tam živel in delal 18 let. “Vprašanje pri teh volitvah, za vsakogar, ki misli pragmatično je, ali se bo ta situacijo okrog teh potvorjenih volitev, obrnila za 180 stopinj v korist Trumpa, ali pa se bo dejansko ustoličil ta režim, na čelu s tem gospodom, ki je že rahlo dementen in njegovo podpredsednico, ki je veliko bolj nevarna – Kamalo Harris.”

Vrhovno sodišče je nepojmljivo zavrnilo odločanje v primeru Texasa, ki toži nekatere druge zvezne države
V nadaljevanju se je Zupančič osredotočil na to konkretno vprašanje izvoljenosti oziroma neizvoljenosti Trumpa. Ob tem se je potrebno ustaviti ob nekaterih pravnih prelomnicah, ki so oziroma niso pravno sprejemljive. Kot ob tem pravi Zupančič je računal s tem, da bo vrhovno sodišče prevzelo svojo pristojnost v meddržavnem sporu med Texasom in sedemnajstimi državami na eni strani ter “swing states”, kjer se je spodbijala legitimnost volitev v teh problematičnih državah. Gre se za to, da ima vrhovno sodišče ZDA pristojnost glede jurisdikcije za spore med zveznimi državami. Vendar pa je nato prišlo v javnost, da je John Roberts, ki je predsednik vrhovnega sodišča, izsilil odločbo o nepristojnosti le-tega v tej zadevi in s tem je bila zadeva pred tem sodiščem zaključena. Če bi Vrhovno sodišče prevzelo to zadevo v svoje roke, saj je posedovalo vse potrebne dokaze, kamor med drugim spada na tisoče izjav prič in dokazi o manipuliranju volilnih aparatov Dominion, potem bi ta postopek dokazovanja stekel, o podrobnostih pa bi bila obveščena ameriška javnost.

Ameriški podpredsednik Mike Pence. (Foto: epa)

“Vrhovno sodišče tega ni storilo. Za to seveda ni bilo nobenih objektivnih razlogov, ampak je stisnilo rep med noge. V to je ostale sodnike prepričal predsednik, ki je menda, na te sodnike vpil, kar pa tudi ni ključno. Pomembno je, da Sodišče svoje apriorne meddržavne pristojnosti ni sprejelo,” je svoje opažanje pojasnil priznani pravnik. Kot za primerjavo je navedel, da je za spore med državami v Evropi zadolženo Evropsko sodišče za človekove pravice na eni strani in sodišče v Luksemburgu na drugi strani. Ob tem pa se je nemudoma pojavilo vprašanje ali bo predsednik ZDA uvedel, ne vojno stanje, ampak “insurrection act”, pri katerem ne bi šlo za resnično vojno stanje, ampak za vplivanje argumenta sile, v situaciji, v kateri je potrebno spodnesti legitimnost ameriških predsedniških volitev. To je v tem trenutku ena od desetih opcij, ki jih ima Trump na razpolago. Druga možnost pa je, da če pride stvar v senat oziroma kongres, bo temu skupnemu sestanku celotnega kongresa in celotnega senata, predsedoval Mike Pence, podpredsednik ZDA.

Končni učinek volitev v ZDA je za razkrinkanje sprevrženosti in skorumpiranosti “močvirja” oziroma globoke države
In če bo on predsedoval, se pojavlja vprašanje ali ima on pristojnosti kot predsedujoči, da zavrne liste elektorjev, ki prihajajo iz problematičnih držav. Če pa temu nasprotujeta po en senator in po en član kongresa pa je ta situacija v trenutku blokirana, oba dela doma, tako spodnji kot tudi zgornji dom kongresa pa se umakneta na dvourno posvetovanje in zatem pride do glasovanja. Kot še navaja Zupančič to v osnovi ni povsem jasno, ker v skrajnem primeru pride do tega, da ima vsaka od petdesetih zveznih držav po en glas v kongresu in po en glas v senatu. “In če pride do tega, potem je jasno, da bo določeno število držav, tiste, ki so vložile tožbo pred vrhovnim sodiščem, glasovalo proti ratifikaciji teh elektorskih glasov.” A kot vemo, so prav v problematičnih državah, člani njihovih parlamentarnih teles, vzpostavili alternativno listo elektorjev, in ki bodo lahko tisti elektorji, ki bodo preglasovani v celoti. S tem pa bi se zgodilo, da bi Trump obdržal 232 glasov, medtem ko bi Biden prejel 222 oziroma 228 glasov, s čimer bi bila Trumpova zmaga potrjena.

Demokrati so v Michiganu skušali na precej otročji način prikriti svoje goljufije pri štetju glasovnic. (Foto: thegatewaypundit)

“Ob tem pa se seveda pojavlja tudi vprašanje, kakšen je končni učinek, pa naj se volitve izidejo pozitivno bodisi za Trumpa bodisi za Bidna.” Ob vsem skupaj naj bi šlo za poskus razkrinkanja, čemur se reče “sting operation”, te celotne sprevrženosti, skorumpiranosti itd. tega “močvirja” oziroma globoke države, kar se je dejansko tudi zgodilo, ker je prišlo do izraza tisto, kar se prej ni vedelo. Do izraza pa je prišlo tudi to, da je Kitajska zelo verjetno, vmešana v manipulacijo z rezultati teh volitev, in sicer preko že omenjenih volilnih naprav Dominion na eni strani ter preko podkupovanja protagonistov v državah, na primer v Kaliforniji, na drugi strani. “To je z mojega stališče, ker Ameriko dobro poznam, nepojmljivo. Nepojmljivo je, da je celoten sistem federalnih zavor in ravnotežij, celotne birokracije v Washingtonu, velikega dela zveznih držav, njihovih birokracij in njihovih zakonodajnih teles, globoko in sprevrženo, skorumpiran.” 

Skrajno nevarno za globalno geopolitično situacijo je prav to, da bo velik del v tej pobudi prevzela Kitajska
In prav to je po njegovem prepričanju ta “sting operation” razkrinkala. Izid te zgodbe je odvisen od tega, kako inteligenten je Trump. Res je, da je ameriški predsednik zadnji mesec in pol z vsem skupaj zavlačeval, kar je omogočilo, da bi se ta “žaba do konca skuhala v tej vedno bolj vroči vodi, in da je na dan priplavala vsa koruptivnost, vsa korupcija, vsa gniloba, anemičnega sistema o katerem sem na začetku govoril.” Ključno ob tem pa je, da je sedaj ta globalna gniloba prišla na plano. Če bo zmagal Trump, se bo čiščenje tega nadaljevalo, če pa bo zmagal Biden, bo pa ta situacija zacementirana. Ob tem je skrajno nevarno za globalno geopolitično situacijo prav to, da bo velik del v tej pobudi prevzela Kitajska. Zupančič je ob tem prepričan, da so Kitajci tega zmožni v moralnem smislu in sposobni v intelektualnem. “In če vidimo kako so ojačali ta kitajski virus in ga poslali po svetu, potem če podpišemo to hipotezo, lahko vidimo česa vsega so sposobni.” 

Kitajska, koronavirus (Foto: epa)

Po mnenju uglednega pravnika pa ni komunizem tisti, ki diktira situacijo na Kitajskem in v ZDA, ampak gre za kolizijo dveh kultur, od katerih je ameriška že globoko demoralizirana in dezintegrirana, podobno pa velja za tako rekoč vse zahodne države, v Evropi sicer nekoliko manj za Višegrajsko četverico in celo za Rusijo, a v vsakem primeru gre za neko situacijo, ki kaže na globoko demoraliziranost. Zupančič je sicer še prepričan, da bo Trump zmagal. Ali se bo to tudi v resnici zgodilo, pa se bo pokazalo tekom dogodkov. Vendar pa ne glede na to ali bo zmaga njegova ali ne, je sedaj na tem mestu neko zatečeno stanje, ki je po svoje mnogo bolj zanimivo kot pa končni rezultat te “sting operation”, ki se trenutno dogaja in bo imel neko prelomnico 6. januarja in morda ne bo imel končnega izida 20. januarja, ko bi moral biti zaprisežen novi predsednik ZDA.

Domen Mezeg

 

https://www.bitchute.com/video/0F-FEUlD9rQ/

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...