[Video] Erjavec pred novim fiaskom? Na vprašanje novinarja ni želel odgovoriti!

Datum:

Nezaupnica je bila danes drugič vložena, tokrat z 10 poslanskimi podpisi. Karl Erjavec Tokrat je v nobenem primeru ne bom umaknil. Do glasovanja mora priti, saj je glavni cilj programa SDS, da v Sloveniji ustvariti drugo republiko.” Na vprašanje, kaj bo storil, če se mu pripeti fiasko, ni želel odgovoriti.

Opozicijske stranke LMŠ, SD, Levica, SAB in DeSUS, ki se združujejo v koaliciji KUL, so danes v parlamentarni postopek ponovno vložile konstruktivno nezaupnico s kandidatom za predsednika vlade Karlom Erjavcem. To je bil sicer že drugi poskus, prvič je Erjavec umaknil soglasje h kandidaturi za predsednika vlade, po njegovih besedah zato, ker nekateri poslanci zaradi bolezni ne bi mogli glasovati. Če so prvič vložili predlog konstruktivne nezaupnice s 42 glasovi, pa so to danes storili z 10 poslanskimi podpisi, vsaka od strank predlagateljic je prispevala dva, so pojasnili v stranki DeSUS. Erjavec meni, da številke niso pomembne in da mu ni treba ponovno dokazovati, da ima nekaj čez 40 podpisov. Kar pa seveda še vedno ni 46. Glede na to, da je glasovanje tajno, pa se lahko zgodi marsikaj in večina je prepričana, da glasov za konstruktivno nezaupnico ne bo dovolj.

Kandidat za mandatarja Karl Erjavec je na novinarski konferenci zagotovil, da soglasja h kandidaturi za mandatarja tokrat ne bo umaknil, tudi če zaradi poslovniških določil ne bi mogli zagotoviti glasovanja vseh poslank in poslancev na tajnem glasovanju. “Do glasovanja mora priti, ker je glavni cilj programa stranke SDS, da v Sloveniji ustvariti drugo republiko,” je pojasnil. Na vprašanje, kaj bo storil, če se mu pripeti fiasko, pa ni želel odgovoriti. Na novinarski konferenci je tudi povedal, da se v politiko  ni vrnil zato, da bi uspel s konstruktivno nezaupnico – kar pa mu gre zaenkrat kot po maslu!

 

Beračenje za glasove
Glede na to, da je kandidat za mandatarja Karl Erjavec do onemoglosti nabiral glasove, dovolj pa jih ni zbral še do danes, so se uporabniki družabnih omrežij pošalili tudi na ta račun. Nazadnje je Erjavec, vsaj v teoriji, nabral 42 podpisov, danes pa so predlog konstruktivne nezaupnice vložili le z desetimi podpisi. Pred tem je zatrjeval, da bodo podpis prispevali vsi člani poslanske skupine stranke DeSUS, danes pa je bilo rečeno, da  na glasovanju pričakuje vsaj tri. Vse slabše in slabše mu gre, kaj bo šele na glasovanju, če namerava nadaljevati v tem tempu. No, če bo do glasovanja sploh prišlo. Do glasovanja mora priti v največ sedmih dneh, torej do prihodnje srede.

Naporen teden za “neodvisne” medije
Skozi vso sago nabiranja glasov in vlaganja kostruktivne nezaupnice, pa so imeli tako Erjavec kot tudi koalicija KUL močno medijsko podporo. Osrednji mediji so jim namenjali pozornost v najbolj gledanih terminih in pomagali ustvarjati nekakšne psevdo-dogodke. Poleg tega pa so ves čas pomagali ustvarjati vtis, da bo nezaupnica vladi nedvomno izglasovana, ko bo Erjavec ocenil, da je primeren trenutek, za vložiti predlog. To bi se sicer, po njihovi napovedi, moralo zgoditi že lani, naslednji predlagan termin pa je bil rojstni dan nekdanjega predsednika Milana Kučana, ki si je verjetno tudi sam zaželel takšno darilo. “Še en naporen teden za slovenske “neodvisne” medije,” je v začetku tega tedna komentiral premier Janez Janša in ciljal na medijsko podporo ob vložitvi nezaupnice.

Foto: Twitter

V memih s KUL-ovci pa se je danes pojavil tudi Bernie Sanders, ki Erjavcu in Predsedniku stranke LMŠ Marjanu Šarcu nekako parira v priljubljenosti v  kategoriji zabavnih memov. V zadnjem času je nekaj več pozornosti namenjeno tudi predsednici stranke SAB Alenki Bratušek, ki jo je njen strankarski kolega, poslanec Marko Bandelli, označil kar za traktor.

KUL meme (Foto: Facebook)

Meme
Besedo meme (/’mi:m) je sicer skoval Richard Dawkins, že leta 1976, čeprav se bolj pogosto pojavlja šele v zadnjem času. Navezuje se na širjenje idej, obnašanje ali stil posameznikov znotraj določene kulture. Meme vmeščamo med oblike komuniciranja, nekateri pa tovrstno komuniciranje imenujejo kar virusno komuniciranje, saj se ideje širijo podobno kot virus.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...