[Video] Evropska in slovenska zastava na vrh Triglava: Premier Janša in visoki zunanjepolitični predstavnik EU Joseph Borrell osvojila najvišji slovenski vršac!

Datum:

Čestitke, Joseph Borrell. Kakšen bojevit duh. Odločenost in vztrajnost je v EU potrebna bolj kot kdajkoli,” je slovenski predsednik vlade Janez Janša objavil na Twitterju ob osvojitvi najvišjega vršaca Slovenije – Triglava.

Slovenija je predsedovanje EU pričela zares zmagoslavno. Diplomacijo in prijateljstva pa slovenska vlada utrjuje tudi skozi na neformalne načine. Tako je predsednik vlade Janez Janša povabil visokega zunanjepolitičnega predstavnika EU Josepa Borrella na najvišji slovenski vrh – Triglav. Ravno včeraj v večernih urah so skupaj s premierjevo soprogo Urško Bačovnik Janša dosegli Kredarico. Spomnimo tudi, da sta severno triglavsko steno skupaj preplezala Janša in avstrijski kancler Sebastian Kurz.

Tovrstnih krepitev vezi med državniki v preteklosti nismo bili vajeni, zato so lahko dodamo, da je evidentno, da je trenutna vlada veliko uspešnejša pri zunanji politiki, veliko manj pa bodo uspešni mediji in opozicija pri širjenju laži v tujini.

Pred dobro uro je Janez Janša objavil, da je vrh Triglava zelo blizu.

Končno sta Borrell in Janša tudi osvojila Triglav, kjer sta se fotografirala z evropsko in slovensko zastavo. Predsednik slovenske vlade pa je ob tem zapisal: “Čestitke Joseph Borrell. Kakšen bojevit duh. Odločenost in vztrajnost je v EU potrebna bolj kot kdajkoli.” Zraven je dodal še ključnika Triglav2021 in Skupaj smo močnejši.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...