[VIDEO] Filipinski predsednik Duterte, ki je v javnosti na ustnice poljubil poročeno žensko, ponudil odstop, “če si to vse ženske želijo”

Datum:

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte je na obtožbe, da je s poljubom ženske na usta v javnosti prekoračil vse meje, odgovoril z obljubo, da bo odstopil od svoje funkcije, če bo dovolj žensk podpisalo peticijo za njegov odstop. “Če bo določeno število … oziroma vse ženske podpisale peticijo za odstop, bom odstopil,” je predsednik odgovoril glede obtožb južnokorejskim medijem.

Kontroverzni Duterte je pojasnil, da je bil nedeljski sporni poljub le “čisti šovbiznis” pred tisočimi podporniki predsednika. Poleg tega je dejal, da je bilo poljubljanje žensk njegov “stil” med 22-letnim županovanjem v mestu Davao. “V preprostem poljubu ni nič narobe,” je dejal Duterte, “med svojo kampanjo za župana sem vsako žensko poljubil na ustnice.”

Sporni dogodek se je zgodil v nedeljo zvečer v Seoulu, ko je predsednik nagovoril filipinsko skupnost, ki živi v Južni Koreji. Potem ko je na odru dejal, da zamenja knjigo za poljub, se je oglasila in na oder prišla poročena ženska. Predsednik je njenemu možu zagotovil, da je poljub le šala. Poljub pa je sprožil val kritik predvsem s strani feministk, ki so dejale, da je bilo njegovo dejanje “poniževalno in da je pokazal nespoštovano obnašanje do žensk”, poroča RT.

73-letni vodja je namreč znan po kontroverznih in bizarnih pripombah. Julija 2017 je Duterte povedal šalo na račun posilstva, ki je požela val ogorčenja.

A. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarski “skriti” aktivisti klonili pod težo Grimsovih argumentov o migracijah

Direktor PU Ljubljana je za medije dejal, da skupine...

Nika Kovač se je povezala z eno glavnih Putinovih operativk v EU parlamentu

Inštitut 8. marec se je v sklopu nadaljevanja aktivističnih...

Ne zamudite pogovornega omizja na temo “Štajerska si zasluži več!”

Danes ob 19.15 bo na 2. Programu NOVA24TV prenos...