[Video] Hrvaški domoljubi v Kumrovcu prekrili kip jugoslovanskega diktatorja

Datum:

Hrvaško Domovinsko gibanje je v Kumrovcu s cerado prekrilo Titov spomenik. Medtem so peli hrvaške pesmi in za žrtve Titovih partizanov prižgali sveče ter položili vence. 

                   

Kot je v izjavi dejal predsednik zagrebške podružnice Domovinskega gibanja dr. Igor Peternel, so na kraj domnevnega rojstva jugoslovanskega diktatorja prišli izpolnit državljansko in civilizacijsko dolžnost. To je pokazati na popolnoma nesprejemljiv način negiranja komunističnih zločinov s strani osrednjih medijev na Hrvaškem.

Poudaril je, da so verjetno edina postkomunistična država, ki se ni soočila s komunističnimi zločini in komunistično preteklostjo in nima obeležij, kot so trgi, posvečeni žrtvam komunizma. Poudaril je še ignoranco s strani tistih, ki se delajo, kot da zločinov nikoli ni bilo. Hkrati so pozvali vse hrvaške državljane, da enako storijo vsem Titovim kipom po Hrvaški.

Med ceremonijo so jih legitimirali policisti in zahtevali, naj odkrijejo spomenik. Ker gre za spomenik diktatorju in zločincu, prisotni niso upoštevali navodil policije, zato so se mirno razšli. Prekrivalo naj bi nato odstranila neznana človeka, ki sta se na kraju dogodka pojavila takoj po prihodu policije.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Med vikendom prijetih več kot 360 ilegalcev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med petkom in...

[Video] Žensko v francoskem safari parku hudo pogrizli volkovi

Iz Francije se je razširila vest, da je ena...

Slovenska “feministična zunanja politika” na preizkusu – se bodo zavzeli za afganistanske ženske

Združeni narodi pripravljajo posebno konferenco posvečeno Afganistanu, na kateri...