[Video] Incident iz Rusije: Upokojeni policist streljal na otroka in pripadnika Nacionalne garde

Datum:

Nekdanji policist iz mesta Ekaterinburg, ki je bil naveličan svojega življenja, je v trenutku opitosti z balkona z lovsko puško streljal na nič hudega sluteče posameznike, pri tem pa ranil devetletno deklico in policista. Incident se je zgodil v umirjenem stanovanjskem naselju četrtega največjega mesta v Rusiji, za pridržanje strelca so morali uporabiti enoto posebnih sil. 

V stanovanjskem naselju v mestu Ekaterinburg se je zgodil incident. Ena izmed prič dogodka je razkrila, kako so se peljali s prijatelji in začutili, da je nekaj narobe. Avto so zaustavili in ga zapustili, nato so zagledali “moškega, ki je iz svoje puške streljal rafalno”. Očividci so v danem trenutku odhiteli do svojega avtomobila in poskušali zbežati, medtem pa je napadalec začel streljati nanje. “Krogle so letele na cesto tik za našim avtomobilom,” je povedala priča in dodala, da je “v šoku”.

Videoposnetki, objavljeni na družbenih omrežjih, prikazujejo kaotične prizore, ki so se odvijali na bližnjih ulicah, ko je strelec streljal. Na kraj dogodka je bila takoj napotena enota policijske specialne enote in operativna skupina Ruske narodne garde. Ogradili so območje in evakuirali prebivalce iz strelčevega stanovanjskega bloka.

Nekdanjemu policistu je kljub intervenciji uspelo hudo poškodovati devetletno deklico, prav tako pa je poškodoval pripadnika Nacionalne garde, oba pa so morali odpeljati v bolnišnico. Enote posebnih sil so se na koncu odločile za napad na stanovanje in so s pomočjo operativne skupine Nacionalne garde vdrli z uporabo granat za omamljanje. Med prijetjem strelca nihče ni bil ranjen, enoti specialnih sil pa je strelca uspelo prijeti, je potrdila Nacionalna garda.

Pijan izstrelil 56 nabojev z balkona
Kot so potrdili tamkajšnji kriminalisti, je bil obtoženi močno pijan, medtem ko je naključno izstrelil vsaj 44 krogel, preden so policisti vdrli v njegovo prebivališče. Nato jih je še dvanajst izstrelil na policiste, zaradi primerne zaščite pa ti niso ranjeni. Lokalni mediji so osumljenca prepoznali kot 48-letnega Sergeja Bolkova, lokalna policijska uprava je potrdila, da gre za nekdanjega policista prometne policije, ki je bil odpuščen pred več kot desetimi leti. Od takrat je bil zaposlen v zasebnem varnostnem podjetju. Vir za varnost je za RT povedal, da je bil tudi veteran, ki se je nekoč boril proti skrajnežem na Severnem Kavkazu. Razlog za strelski pohod naj bi bilo nezadovoljstvo z lastnim življenjem, čaka pa ga psihiatrični pregled. Obtoženemu grozi več deset let zapora, saj ga bremenita poskus umora mladoletnice in policista.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Zaključena preiskava umora moškega, ki je bil umorjen in najden v gozdu

Gorenjski policisti so bili v ponedeljek, 8. aprila 2024,...

Bodo Socialni demokrati zgrmeli v pozabo ali se pomaknili v politično sredino?

Gospodarski minister Matjaž Han je dan pred kongresom Socialnih...

Bodo koalicijski partnerji sprejeli Vesela za komisarja ali premierja?

Te dni se v obeh koalicijskih partnericah "svobode" verjetno...

Črna guvernerka FED-a kradla tuja dela

Svet woke razsvetljenstva vsak dan na površje naplakne kakšen...