Je to “dostojanstvo”, o katerem govori Tanja Fajon v imenu kulture?

Datum:

Ob današnjem kulturnem dnevu je potrebno opomniti na dejstvo, da smo pred 31 leti Slovenci uresničili sen naših prednikov, saj smo prvič zaživeli v svoji lastni državi. Toda brez kulture, ki se je izražala skozi naš, slovenski jezik, se 31 let nazaj ne bi veselili naše samostojnosti in suverenosti. Kultura je obraz našega naroda, saj nam kot narodu daje identiteto.

                   

In ravno zato je pomembno, da se tega spominjamo in ohranjamo. Petkovi protestniki izrabljajo kulturo za dosego svojih ciljev, čeprav do dejstva jasna, Tanja Fajon pa govori o dostojanstvu medtem ko Jaša Jenull v spodnjih gatah skače po Ljubljanskih ulicah. Ti isti pa govorijo o “sramoti”. Si levica to predstavlja kot obraz našega naroda?

Slovenija že lep čas spremlja petkove protestnike, ki tako vztrajno zahtevajo odstop obstoječe vlade, na problematiko pa opozarjajo z izgredi in vandalizmom. Tudi v imenu kulture. V imenu kulture uničujejo, kar jim pride pod roke, v svoji silni želji po dokazovanju neke lastne ideologije, ki ne vzdrži brez podlage in dejstev, dejanskih številk. Vladi očitajo politično dodeljevanja sredstev na področju kulture in medijev oziroma njihova prerazporeditev, vendar številke in dejstva kažejo drugače.

(Foto: Twitter)

Vodja kabineta predsednika vlade Republike Slovenije, Peter Šuhel, je na družbenem omrežju Twitter objavil graf, iz katerega so razvidna dejstva, na podlagi katerih lahko zaključimo le eno in sicer, da očitki petkovih protestnikov niso na mestu, saj je proračun Ministrstva za kulturo od leta 2020 težji okrepljen za 50 milijonov evrov.

(foto: Twitter)

Ob tej priložnosti se je na družbenem omrežju oglasila tudi Tanja Fajon, ki je na Twitterju zapisala: “Prepričana sem, da tudi kulturo čakajo boljši časi. Na to bomo lahko vplivali 24. aprila. Rezultat volitev bo imel velik vpliv na svobodo izražanja misli in dostojanstvo vsakogar. Vabljeni danes, da se nam pridružite.” To so besede poslanke SD, ki je večkrat dokazala svojo “nedomoljubnost” v prejšnjih mesecih, zato njena percepcija slovenske kulture nima nobene osnove, na kateri bi lahko predvidevali, da Fajonova pozna pomen današnjega dne. Kar pa dokazuje tudi del zapisa, kjer omenja dostojanstvo. Ozrimo se nazaj, ko je levi privrženec, Jaša Jenull po Ljubljani paradiral v spodnjem perilu, angelskimi krili, slogan njegove predstave pa se je glasil “vlada pada”. O takem dostojanstvu govori Tanja Fajon?

Obstoj slovenskega naroda in njegova državnost veljata v zavesti mnogih kulturno osveščenih po svetu za čudež. Slovenci smo, kljub najrazličnejšim okoliščinam, pritiskom in vojnam, zmeraj zmogli preživeti. Tragično v tem primeru je to, da je nekoč slovensko kulturo želel uničiti tujec, danes pa k temu stremi Slovenska “levica”.

Tanja Brkić

.

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...