[VIDEO] Jure Zdovc se je za svoj izpad opravičil, bivši košarkar Union Olimpije pa ga obtožuje

Datum:

Pred dnevi je po spletu zaokrožil posnetek, ko je slovenski trener Jure Zdovc med polfinalno tekmo grškega pokala želel udariti svojega varovanca. Igralci so kakšen večji incident preprečili, potem ko so se glave nekoliko ohladile, pa se je Zdovc za svoje dejanje že opravičil.Dogodek pa je na Twitterju obsodil nekdanji košarkar Union Olimpije Kevinn Pinkney.

                   

Kar med tekmo se je zgodil sicer redko viden prizor. Taurean Green namreč ni želel poslušati Zdovčeve pridige, potem ko ga je trener potegnil na klop. Američan je Zdovcu še ugovarjal, slovenski trener na klopi AEKa pa je proti igralcu zamahnil z desnico, vendar ga zgrešil, nato so vmes posegli igralci in preprečili še večji škandal.

“Če je kdo prišel v ekipo zaradi denarja, na počitnice, bo imel težave z mano”
Dva dni po dogodku se je oglasil Jure Zdovc in se takoj opravičil “Želel bi se opravičiti navijačem in vsem ljubiteljem košarke zaradi svoje poteze. Zavedam se, da moram biti vzor za vse.“ Kasneje pa je z besedami nekoliko namignil, zakaj naj bi prišlo do prepira: “Če je kdo prišel v ekipo zaradi denarja, na počitnice, bo imel težave z mano,” je bil jasen nekdanji selektor slovenske reprezentance. Jasno je, da incident ni ostal neopažen, zato so Zdovcu v bran stopili tudi nekateri igralce iz Union Olimpije, ki so s klubom nazadnje spisali zgodovino.

“Uničil je našo zgodovinsko evroligaško ekipo in nekaj naših karier”
Se je pa na vse skupaj nekoliko presenetljivo odzval nekdanji košarkar Union Olimpije Kevinn Pinkney in eden izmed ključnih igralcev ekipe, ki se je v sezoni 2010/11 uvrstila celo med top 16 ekip v Evroligi. “Spraševali ste se, zakaj sem zapustil Olimpijo. Vesel sem, da se je pojavil ta posnetek. On je bil aroganten in izjemno nespoštljiv. Uničil je našo zgodovinsko evroligaško ekipo in nekaj naših karier. Upam, da bo kaznovan tako, kot bi bil v takšnem primeru igralec,” je dejal Pinkney, ki pa je drugače zelo nestanoviten, saj je v samo petih letih zamenjal že več kot osem klubov.

https://www.youtube.com/watch?v=R9KCOr5yHtg&feature=youtu.be

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...