[Video] Kadirov se je na ruski televiziji sramotil s slabo izvedenimi skleci

Datum:

Čečenski avtokrat in samooklicani vojskovodja Ramzan Kadirov je bil deležen posmeha, potem ko je ta teden poskušal na ruski državni televiziji izvesti sklece. V videoposnetku, ki ga je novinarka Julia Davis delila na Twitterju, se Kadirov vrže na tla, nato naredi nekaj hitrih in slabo izvedenih sklecev.

                   

Ramzan Kadirov vlada avtonomni pokrajini Čečenija ob Kaspijskem morju, in sicer izključno v vazalnem razmerju do Vladimira Putina. Ves njegov režim obstaja le zato, ker je celotna avtonomna pokrajina povsem prestreljena z agenti FSB in GRU, ki nadzirajo populacijo in v kali zatrejo vsak poskus upora. V času vojne v Ukrajini pa je Kadirov zaslovel kot zvezda socialnih omrežjih, saj se na njih pojavlja skoraj tako pogosto kot anksiozna predpubertetniška dekleta.

Tokrat je na ruski televiziji želel pokazati svojo fizično potenco z izvedbo sklecev. Kadirjevo spremstvo je bilo navdušeno nad pripravljenostjo 46-letnega šefa in mu je navdušeno ploskalo. Po drugi strani pa so Čečenovo tehniko na Twitterju komentirali, milo rečeno, veliko manj laskavo. Ljudje so bili kritični in se posmehovali njegovim nenavadnim sklecom.

Eden od uporabnikov je komentiral: “To so najbolj patetični skleci, kar sem jih videl.” Drugi je dodal: “To vsekakor razloži veliko o pripravljenosti ruske vojske.” “Tako dobro se prehranjuje, skleci pa ne gredo!” je bil kritičen tretji. “Moj 3-letni sin je močnejši od njega”“Pomilovanja vreden!”; “Pošlji ga na fronto!” so bili neusmiljeni uporabniki Twitterja.

Ko se je februarja začela invazija na Ukrajino, je Kadirov naznanil, da so bili čečenski borci napoteni v pomoč Putinovim vojakom v državi.  Takrat je dejal: “Od danes, od te minute, nimamo niti ene žrtve ali ranjenca, niti enemu človeku se ni vlilo iz nosu. Predsednik [Putin] je sprejel pravilno odločitev in njegove ukaze bomo izpolnili v vseh okoliščinah.”

Kadirov se sicer v javnosti izredno trudi prodati podobo slabega fanta in neomajnega bojevnika. Fotografira se s strelnim orožjem, se baha s svojim bogastvom, sinove navidez pošilja v vojno (čeprav so v resnici na varnem, daleč za bojnimi linijami), sponzorira in poučuje nekatere najboljše svetovne MMA borce.

Večkrat je objavil posnetke svoje vojske, ki se “bori” v Ukrajini, čeprav se je kasneje izkazalo, da gre predvsem za statiste, ki so prišli na pogorišče, potem ko je ruska vojska že osvojila ozemlje. Njihove uniforme niso nikoli umazane, vedno so brezhibno urejeni, podobno kot Kadirov. Vojaški strategi menijo, da čečenske enote sploh ne sodelujejo pri dejanskih spopadih, ampak jih ruska vojska uporablja za PR, namenjen predvsem zastraševanju lokalnega ukrajinskega prebivalstva.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...