[Video] Migranti v Nemčiji metali rakete v ljudi, vpili “Palestina”, zažgali dom upokojencev

Datum:

V Nemčiji se je tudi letos silvestrski večer končal z izgredi, ki so jih povzročali večinoma mladi moški migrantskega izvora. V policiste, gasilce, reševalne službe in v množice ljudi, ki so na prostem čakali novo leto so usmerjali rakete, petarde in ostalo pirotehniko. Ranjenih je bilo 54 policistov, 390 ljudi je bilo aretiranih, eden je izgubil življenje.

Čeprav je policija vse prosila, naj se letošnje silvestrovanje ne konča kot lansko, jih niso upoštevali. “Prosimo, spoštujte naše delo. Ne napadajte nas. Ne streljajte na nas s petardami, raketami ali plašilnimi pištolami”, so policisti in gasilci opozorili v skupnem videu, objavljenim na X.

Tiskovna predstavnica policije Anja Dierschke je povedala, da je bilo ranjenih 54 policistov, od tega 30 zaradi raket.  Kljub velikemu številu aretacij in ranjenih policistov so uradniki opisali svoje delovanje kot uspešno.

https://twitter.com/visegrad24/status/1741616292489007530

Zagorel je dom upokojencev
Izgredi so potekali po celotni Nemčiji. Mladi, večinoma migranti, so v množice izstreljevali rakete, zažigali avtomobile, vpili “Palestina”, napadli in uničili so tudi vozilo nujne medicinske pomoči. V dom upokojencev so metali rakete zaradi česar je dom zagorel. Sledila je evakuacija nekaterih stanovalcev, ki so se čez nekaj ur vendarle lahko vrnili. Policija je v Leipzigu uporabila vodni top.

Kakšne narodnosti so aretirati še ni znano, lani pa je bilo več kot 70 odstotkov aretiranih migrantov ali z migrantskim ozadjem.

Sara Kovač

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Golob na pogorišče odmevne afere Litijska poslal Andrejo Katič

Na prizorišče odmevne afere Litijska predsednik vlade Robert Golob...

[Video] Razkriti posnetek dokazuje vpletenost uslužbenca UNRWA v oktobrski masaker v Izraelu

Izrael je razkril prestreženo vsebino telefonskega pogovora, kjer Memduh...

Fides pod lažno presumpcijo, da imamo v Slovenji vladavino prava

Včeraj je Fides sklenil, da na ustavno sodišče vloži...