[Video] Mizerija ruskih naborniških taborišč: pretepi, pijani generali, zarjavelo orožje in pomanjkanje hrane!

Datum:

V javnosti je zaokrožil videoposnetek, ki prikazuje pretep pijanih ruskih nabornikov v sibirskem kraju Omsk, zaradi katerega se je huje poškodoval en moški, saj je utrpel resne poškodbe glave. 

                   

Na spodnjem posnetku lahko vidimo več kot deset pijanih ruskih naborniških vojakov, ki čakajo na odhod na ukrajinsko fronto. Gre za zadnji tovrstni primer nediscipline med vojaki Vladimirja Putina. Eden od moških je med pretepom utrpel hujše poškodbe glave. Naborniki so si med čakanjem na odhod privoščili vodko. Alkohol, brezdelje in pogubna usoda so dejavniki, ki mobilizirane vojake silijo v asocialno vedenje. V izgredih na tržnici Leninski je posredovala tudi policija. Gre za mesto v bližini osrednjega vadbišča. Prepir je sledil številnim uporom v zadnjih dneh, ki so povezani z dejstvom, da možje ne želijo na bojišče, in s prevarami s plačili, poroča Daily Mail.

Prejšnji teden se je 2500 mobiliziranih moških v Kazanu spopadlo s pijanim generalom zaradi razmer v vadbenem taborišču in zarjavelega orožja. Moški so vpili, da se jih obravnava kot prašiče. Generala so nagnali, ker se je pijan pritoževal nad vedenjem nabornikov, je dejal neki vojak in pristavil, da so prejeli zarjavele mitraljeze iz 70. let prejšnjega stoletja. Gre za nepreizkušeno orožje, s katerim je nevarno streljati. Dan prej je bilo razkrito, da je 39 moških iz 252. motoriziranega strelskega polka zapustilo fronto v ukrajinski regiji Lugansk, ki jo zaseda Rusija, in zahtevalo vrnitev v Rusijo.

Na fronti so ostali sami, saj so jih poveljniki zapustili. Več dni so se skrivali pred obstreljevanjem. Nekateri med njimi so bili huje ranjeni, spet drugi ubiti. Kot je še znano, je možem zmanjkalo hrane in vode, obenem pa so ostali brez streliva. Jedli so, kar so našli, pili vodo iz mlake. Nihče jim ni ničesar prinesel, preprosto so bili poslani v smrt. Še en primer prihaja iz federativne republike Čuvašija. Naborniki niso želeli zapustiti baze za usposabljanje za fronto, ker naj bi jih ruski uradniki ogoljufali pri plačilih. V taborišču v kraju Uljanovsk pa je morala posredovati policija za izgrede.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki