[VIDEO] Muslimanski imam je sprejel krščanstvo: Poglejte, kako širokosrčno praznuje krščanske praznike

Datum:

Dr. Mario Joseph je bil nekoč zapriseženi musliman, še več – opravljal je celo delo imama, vendar pa se je spreobrnil in sprejel krščansko vero. Njegova osebna zgodba in način, kako z žarom v očeh razlaga o praznovanju božiča, sta nadvse navdihujoča. 

V preteklosti je bilo skoraj nemogoče, da bi musliman postal kristjan, saj je islam v možgane svojih vernikov “vgradil” prepričanje, da jih bodo ubili, če bodo izstopili iz te vere in sprejeli katero drugo. Danes je seveda zgodba o tem nekoliko drugačna, k čemur je pripomogel tudi internet, ki pomaga pri osvobajanju muslimanov iz oklepov muslimanskih voditeljev, pa tudi, da jih spoznava s krščanskim svetom, torej z nečim, o čemer bilo še do pred kratkim v celoti prepovedano poslušati in razmišljati.

Muslimanski spreobrnjenci v krščanstvo pogosto želijo svoje novo življenje razkriti “celemu svetu”. Spoznali so, da je krščanstvo prava religija miru. Po drugi strani pa je veliko tudi takšnih, ki so sprejeli krščanstvo, a to vedo le oni sami in njihovi najbližji. Strah, da bi se jim zaradi tega, ker so zavrgli islam, kaj zgodilo, je namreč v nekaterih še vedno močno zakoreninjen …

Od muslimanskega imama do kristjana
Eden od spreobrnjencev, ki tega ne skriva, je Mario Joseph, ki je odraščal v zelo pobožni muslimanski družini, pri 18-ih letih pa je postal imam. Potem pa preobrat: ugotovil je, da ob prebiranju Korana večkrat naleti na Jezusa in  Marijo, zato je začel dvomiti v Alaha in Mohameda. Sedaj trdi, da je ravno ob prebiranju Korana spoznal resnico o božanskosti Jezusa Kristusa.

Mario prihaja iz indijske države Kerala, nedolgo nazaj pa je zavrgel islam in postal kristjan. Sedaj celo pridiga krščanski nauk in svetuje ljudem z različnimi zasvojenostmi v Chalakudyju v Indiji.

Zgodba o spreobrnjenju Maria je močna in navdihujoča. V zgornjem posnetku Mario pojasnjuje nekaj neverjetnih stvari, ki so v Koranu, vendar se tega ne zavedajo niti muslimani niti kristjani.

Pred mesecem dni pa je objavil tudi posnetek, kako se pripraviti na praznovanje božiča in kako praznovati ta lep krščanski praznik. Na preprost in vsem razumljiv način pove svoje dojemanje Jezusovega rojstva, natrosi pa tudi veliko dobrih nasvetov in modrosti, ki bodo koristili vsem, ki si posnetek ogledajo. Lifesitenews pa dodaja, da je v tem posnetku najbolj neverjetna stvar ta, da o božiču kot največjem krščanskem prazniku govori nekdanji muslimanski imam. Posnetek si lahko ogledate tukaj:

https://www.youtube.com/watch?v=0uUqo0B6IPY

M. S.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Pred DZ klečala in molila na varovanem območju, policija se ni odzvala

Nenavaden posnetek prihaja iz slovenskega hrama demokracije. Tam sta...

Začetek olimpijskega nogometa je zaznamovalo nasilje maroških navijačev

Tik pred prekinitvijo prvega kroga olimpijskega nogometnega turnirja med...

Revoz: Kaj pomeni včeraj podpisani neobvezujoči dokument?

Predstavniki francoskega proizvajalca vozil Renault, v okviru tega tudi...

“Vrhunski menedžer” bo škodo zavarovalnicam poplačal iz proračunske rezerve

Od "zamrznitve" cene dodatnega zdravstvenega zavarovanja do fantomske "ukinitve"...