[Video] Na Češkem zmagal predsednik, ki je proti migrantom in islamizaciji

Datum:

Novi-stari predsednik Češke ostaja Miloš Zeman, ki si je na predsedniških volitvah izboril še en petletni mandat. Rezultat je bil sicer zelo tesen, saj je njegov protikandidat Jiri Drahoš dobil le dobre tri odstotke manj glasov. Zeman sicer spada v krog socialistov, vendar levičarji tam nasprotujejo sprejemu migrantov.

                   

Po podatkih češkega statističnega urada je Zeman prejel 51,8 odstotka glasov, njegov nasprotnik pa 48,2 odstotka. Zeman je sicer močan nasprotnik migracij in je v preteklosti že izjavil, da se migranti ne vključujejo, ker je njihova kultura z evropsko preprosto nezdružljiva, piše Voice of Europe. O islamu pa je prepričan: “Mislim, da lahko sobivamo z budizmom, hinduizmom, šintoizmom, konfucijanstvom, ne moremo pa soobstajati z islamom. V njegovih besedilih je namreč zasidrano, da morajo vladati svetu in da si morajo pokoriti nevernike.”

V intervjuju na začetku tega meseca je delil svoje mnenje o problemu večkulturne Evrope:

https://www.youtube.com/watch?v=FnVRFDqhKDk

Zeman pa je bil v intervjuju za praško televizijo kritičen do Evropske unije, ki bi po njegovem morala pogumno in zavzeto okrepiti zunanje meje, sicer bo letos v naš prostor prišlo dodatnih 10 milijonov migrantov. “Kultura teh migrantov ni skladna z evropsko kulturo,” je dejal in opozoril, da je porast muslimanov v evropskih državah pomembno vplival tudi na dvig nasilja, oblikovale so se tudi zaprte islamske skupnosti in geti.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...