[Video] Nemškim kmečkim puntom sledi upor po vsej Evropi

Datum:

Kmečki punti v Nemčiji zagotovo niso le boj za kratkoročne pravice, marveč oster odpor proti širši politični agendi, ki jo na račun malega človeka uveljavlja vladajoča leva garnitura zlasti v korist zelene agende/histerije. Protesti zaradi visokih davkov in škodljivih politik potekajo tudi v Franciji in Romuniji, načrtovani pa so tudi na Poljskem in v Bolgariji. 

Zelena agenda energetsko siromaši tako Nemčijo kot Evropo in duši gospodarstvo. Obenem uničuje tudi kmetijstvo, čemur z dolgotrajnimi protesti odločno nasprotujejo zlasti nemški kmetje. Vlada bi namreč varčevala na samooskrbi v korist zelenih politik.

Vse kaže na to, da zloglasna okoljska Agenda 2030 (Agenda za trajnostni razvoj do leta 2030), ki siromaši Evropejce, končno pada. Slednjo so sprejeli svetovni voditelji na zgodovinskem vrhu Združenih narodov septembra 2015.

Kmečki punti tudi v Franciji, Romuniji, na Poljskem in v Bolgariji
Danes pa protestirajo tudi francoski kmetje (tukaj), vzrok pa so davki in škodljive vladne politike. Na priloženih videoposnetkih vidimo prizora iz Nemčije. Da gre zares, vidimo zlasti na drugem, kjer se kolona traktorjev stika z obzorjem.

 

Prejšnji teden, v ponedeljek, se je na nemških kmečkih puntih skupno zbralo okoli 300 tisoč protestnikov, dogodki pa so se odvijali po številnih nemških mestih. Včeraj pa so kmečki punti potekali tudi v Romuniji (tukaj). Tudi zanje so razlog visoki davki (tukaj). Kmečki punti pa se obetajo tudi na Poljskem in v Bolgariji.

Nemški kmetje množično protestirajo proti zgrešeni zeleni politiki. (Foto: epa)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Golob na pogorišče odmevne afere Litijska poslal Andrejo Katič

Na prizorišče odmevne afere Litijska predsednik vlade Robert Golob...

[Video] Razkriti posnetek dokazuje vpletenost uslužbenca UNRWA v oktobrski masaker v Izraelu

Izrael je razkril prestreženo vsebino telefonskega pogovora, kjer Memduh...

Fides pod lažno presumpcijo, da imamo v Slovenji vladavino prava

Včeraj je Fides sklenil, da na ustavno sodišče vloži...