[Video] Newyorške ulice spominjajo na prizore iz postapokaliptičnih filmov!

Datum:

“New York izgleda kot prizor iz Mad Maxa,” je nekdo naslovil kratek film na spletu, ki prikazuje resnost razmer v že omenjenem ameriškem velemestu, ki še najbolj spominjajo na prizore iz kakšnega Hollywoodskega filma. Vsepovsod lahko namreč opazimo kupe smeti in skupine roparjev, ki plenijo kjer je le mogoče. Na ulicah prihaja tudi do pretepov. 

Kratki video objavljen na spletu razkriva resnost razmer v New Yorku. In res, zadnje dni so se v tem ameriškem velemestu uresničili prizori kakršne smo doslej lahko spremljali le v slavnih Hollywoodskih filmih. Na ulicah tamkajšnjega velemesta namreč vlada popoln kaos. Na cestah in pločnikih je vse polno smeti, razbite avtomobilske šipe in množice podivjanih roparjev, ki plenijo kjerkoli le morejo. Prihaja tudi do pretepov. Vse skupaj se zdi kot eno veliko mravljišče v katerega je nekdo dregnil s palico. Obenem nikjer ni opaziti policije oziroma kakšnih drugih varuhov miru, ki bi razmere normalizirali. Velemesto potemtakem postaja raj za vse tiste, ki skrivaj vladajo ulici, torej mafijske združbe in tolpe.

“Če mesto ali zvezna država ne želi ukrepati, kot bi bilo potrebno in obvarovati življenja in lastnine ljudi, bom uporabil vojaške sile Združenih držav Amerike in hitro rešil težavo namesto njih,” je bil nedavno jasen ameriški predsednik Donald Trump. ZDA so pretekli vikend zaznamovali protesti zaradi nedavne smrti temnopoltega Američana Georgea Floyda. Protesti so kmalu prestopili okvirje normalnega in se prelevili v vsesplošno pretepanje, ropanje, požiganje in celo pobijanje, kar z izražanjem političnih prepričanj nima ničesar skupnega.

Izgredi potekajo povsod po ZDA, opaziti je moč številne zamaskirane osebe, ki še najbolj spominjajo na pripadnike ultra-levičarske skupine Antifa. Ob vsem pa je najbolj škandalozno to, da številni ameriški politiki, še zlasti demokrati, preko spleta bolj ali manj odkrito podpirajo divjanje izgrednikov.

Obenem se omenja, da naj bi huligane celo finančno podpirale številne slavne osebnosti iz Los Angelesa. Ob dogodkih pa v ospredje prihaja ameriški rasizem, še zlasti do pripadnikov bele rase, kar ameriško družbo zgolj razdvaja. “Uveljavljanje prava ni nadvlada belih! Vztrajanje pri tem, da vsi prebivalci v državi upoštevajo enaka pravila, ni rasizem, ampak odgovor na rasizem, je enakost!” je bil oster novinar Tucker Carlson na televiziji Fox News.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Furs postavljen na laž; občutljivi podatki “romali” h Golobovim komisijam

Finančna uprava RS zanika namigovanja o pošiljanju podatkov osebam...

[Video] Nov vojaški uspeh ukrajinskih sil – uničena ruska ladja

Ukrajinske sile so ponoči uničile rusko vojaško ladjo Sergej...

Podpišite peticijo proti postavitvi novih azilnih domov!

Vlada Roberta Goloba je prejšnji teden sklenila, da bo...