[Video] Palestinska televizija objavila propagandni posnetek džihadističnega dečka, ki je pripravljen umreti v imenu islama

Datum:

Zloraba otrok za namene džihada v islamu ni nič novega. A vseeno nas lahko pretrese, kako fantič veselo recitira vse, kar so mu doma vtepli v glavo, in govori, kako je pripravljen umreti v imenu islama. S tem samo še bolj postaja jasno, da enako nevarnost kot vračajoči džihadisti, ki so se borili za Islamsko državo, predstavljajo tudi njihove žene in otroci.

Gaza TV je na svojem YouTube profilu objavila posnetek z jordanskim dečkom, ki se je javil, da bo šel v Jeruzalem v “mučeniško” smrt. Na posnetku deček po imenu Amir Al-Khasawne koraka po cesti s fračo in plastično puško v roki. Ko ga mati vpraša, kam gre, po poročanju portala Jihadi Watch pravi: “Grem na potovanje daleč stran. Mogoče se ne vrnem nazaj.”

Al-Khasawne kasneje materi v videu pove, da se odpravlja v Jeruzalem, kjer se bo pridružil teroristu Omarju Abu Laili in njegovim prijateljem. Abu Laila je 19. marca, 2019 do smrti zabodel izraelskega vojaka Gala Keidana, pograbil njegovo pištolo in z njo ubil rabina Achiada Ettingerja.

“Postrelil bom Jude, ki so ustrelili Omarja,” je povedal deček. Ko ga mati opozori, da bi tudi sam umrl, pa odvrne, da to ni problem in naj ne skrbi. “Umrl bom za Jeruzalem. Mar ni vredno umreti za Jeruzalem? Mar ni vredno umreti za mošejo Al-Aqsa?”

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...