[Video] Par, ki se je branil pred BLM izgredniki in moral zato predati svoje orožje, si je že omislil novega

Datum:

Zakonca Mark in Patricia McCloskey, ki sta lani na naslovnicah držala uperjene pištole proti protestnikom pred njunim domom, sta se, sodeč po sodnih dokumentih,  na sodišču izrekla za kriva. Pozornost javnosti sta sicer pritegnila junija 2020, potem ko so ju videli na videoposnetkih, kako orožje usmerjata proti izgrednikom Black Lives Matter, ki so podrli vrata pred njunim domom v St. Louisu v Missouriju. Čeprav sta svoje orožje morala izročiti, pa sta si že omislila novega. “Še enkrat bi storil enako, da bi zaščitil svojo družino,” je dejal McCloskey.

                   

Kot del sporazuma o priznanju krivde sta se Mark in Patricia McCloskey dogovorila, da bosta predala pištolo in polavtomatsko puško. Mark McCloskey je lani julija za CNN dejal, da se je bal, da ga bodo protestniki podrli in ubili. Mark McCloskey je priznal krivdo za napad četrte stopnje in mu grozi 750 dolarjev globe. Patricia McCloskey pa je priznala krivdo za nadlegovanje druge stopnje in mora po sodnih dokumentih plačati 2 tisoč dolarjev globe. McCloskey, ki je prejšnji mesec napovedal kandidaturo za ameriški senat, je v četrtek podal izjavo, v kateri je dejal, da bi ravnal enako, če bi se znašel v podobni situaciji. “Tožilec je opustil vse obtožbe proti meni, razen tega, da sem druge ljudi izpostavil strahu pred telesno škodo. Točno to sem res storil, temu je bila namenjena puška. In vsakič, ko  pride tolpa ter mi grozi, povem da bom storil isto, da bom zaščitil svojo družino,” je dejal.

Mark McCloskey bo kandidiral za sedež v senatu, ki ga trenutno zaseda republikanec Roy Blunt, ki je že marca napovedal, da prihodnje leto ne bo ponovno kandidiral. McCloskey se je označil za “dokazanega borca ​​proti mafiji”. “Nikoli se ne bom umaknil liberalni mafiji v senatu in vedno se bom zavzemal za Missouri,” je dodal McCloskey v svoji izjavi.

Mark in Patricia McCloskey sta torej morala po priznanju predati svoje orožje, a sta se kaj kmalu že pohvalila z novo polavtomatsko puško AR-15. Odločitev na sodišču je namreč navajala zgolj to, da morata oddati dotično orožje, ni pa jima prepovedalo, da bi odšla po novega. V nedeljo je McCloskey za Fox News povedal, da namerava obdržati orožje in ga tudi nositi. Ustava v njihovi državi namreč to dovoljuje. Primer McCloskey je par izstrelil v slavo na vsedržavni ravni, zaradi njune zavrnitve opravičila, pa sta postala junaka številnih konzervativcev. Medtem, ko sta bila zakonca kriva za napad in nadlegovanje, pa niso želeli obsoditi devet nasilnih protestnikov, ki so jih oglobili zaradi vstopa na tujo posest.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki