[Video] Podjetje, ki je priskrbelo opremo za volitve v 16 zveznih državah ZDA, povezano s Sorosem in kitajsko komunistično partijo!

Datum:

Smartmatic je britansko, z Georgom Sorosem povezano podjetje, ki je priskrbelo potrebno opremo za volitve v 16 zveznih državah ZDA, med njimi so tudi ključne države, kot so Arizona, Kolorado, Florida, Michigan, Nevada, Pensilvanija in Virginija. A nova razkritja kažejo, da je podjetje lagalo glede svojih povezav z Dominion Voting Systems (DVS), s katerim so že leta 2015 sklenili licenčni dogovor.

“Smartmatic nima v lasti Dominion Voting Systems in ni nikoli Dominionu priskrbel kakršnokoli tehnologijo. Smartmatic ni imel nikoli povezav s katerokoli oblastjo ali politično skupino kjerkoli na svetu,” so objavili pri Smartmaticu 14. novembra 2020, potem ko so se znašli pod drobnogledom zaradi obtožb vpletenosti v volilno prevaro na ameriških predsedniških volitvah 2020.

Smartmatic je lagal. Britansko podjetje so ustanovili leta 2000. V izvršni odbor so imenovali tudi svetovalca volilne kampanje venezuelskega diktatorja Huga Chaveza, samo podjetje pa naj bi se ukvarjalo s tehnologijo povezano s preštevanjem glasov na volitvah.

Medsebojno lastninjenje
A povezave z Dominionom gredo veliko globlje, kot zgolj golo naključje o pojavljanju Venezuele. Predsednik Smartmatica je namreč lord Mark Malloch-Brown, ki velja za dobrega znanca milijarderja Georga Sorosa. Malloch-Brown ravno tako sedi v nadzornem odboru Soroseve Open Society Foundations, je nekdanji podpredsednik investicijskega sklada Soros’s Investment Funds in nekdanji namestnik generalnega sekretarja OZN, Kofija Annana.

https://twitter.com/1Naasty/status/1223944867442618368

V svojem času kot namestnik generalnega sekretarja OZN, je Malloch-Brown po poročanju Geller Report živel v Sorosevi hiši, ki mu jo je judovski milijarder dal v najem pod tržno ceno. Poleg vseh mest v raznih nadzornih odborih, pa je Malloch-Brown še podpredsednik Svetovne banke.

A povezave z DVS se tudi tu ne zaključijo. Leta 2007 je Smartmatic najavil prodajo podjetja Sequoia Voting Systems. Kupec je bil DVS. Leta 2015 pa je Malloch-Brown po poročanju Gateway Pundita v pogovoru s filipinsko novinarko priznal, da Smartmatic potrebuje programsko opremo Dominiona.

Dominionove vezi s Kitajsko komunistično partijo
Po trditvah Geller Report naj bi pajkova mreža lastništev raznih podjetij, ki se ukvarjajo z volilno tehnologijo vodila naravnost do Kitajske komunistične partije. Leta 1972 je Don Valentine v Kaliforniji ustanovil podjetje Sequoia Capital, ki je leta 1984 kupilo AVM Corporation (nekdanja Automatic Voting Machine Corportion). Sledilo je oblikovanje podjetja Sequoia Voting Systems, ki ga je leta 2005 kupil Smartmatic. Smartmatic so leta 1997 v Venezueli ustanovili trije inženirji, Antonio Mugica, Alfredo Jose Anzola in Roger Pinate. Podjetje je bilo uradno inkorporirano leta 2000 v Delawareu. Leta 2005 sta Shen Nanpeng in Sequoia Capital skupaj ustanovila finančni sklad Sequoia Capital China Fund.

Leta 2010 je Smartmatic prodal Sequoia Voting Systems podjetju Dominion. Slednje je bilo leta 2002 ustanovljeno v Torontu v Kanadi. DVS je prodajal strojno in programsko opremo za elektronsko glasovanje, vključno s tabulatorji in stroji, med drugim tudi v ZDA in Kanadi.

Največji delniški lastniki DVS so bili The Carlyle Group. Leta 2018 je Staple Street Capital v lasti Davida Marka Rubensteina, ki je ravno tako ustanovitelj The Carlyle Group kupil Dominion. The Carlyle Group je bil leta 1987 ustanovljeni finančni butik, ki na veliko posluje s kitajskimi podjetji pod nadzorom družine Jianga Zemina, nekdanjega generalnega sekretarja Kitajske komunistične partije.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...