[Video] Prva zmaga na sodišču za Trumpovo kampanjo! Pensilvanija ne sme upoštevati zakasnelih glasovnic po pošti!

Datum:

Sodišče v Pensilvaniji je odločilo, da se glasovnice, ki so prispele prepozno, ne sme šteti v skupni seštevek volilnih rezultatov predsedniških volitev v ZDA. Ameriške predsedniške volitve so bile 3. novembra, po nekem čudežu, pa še vedno prispevajo glasovnice za katere je bil zadnji dan za oddajo 3. november 2020.

                   

V četrtek, 12. novembra 2020 je sodnik v Pensilvaniji ugodil zahtevi predsedniške kampanje ameriškega predsednika Donalda Trumpa in potrdil, da državna sekretarka Pensilvanije Kathy Boockvar drugače demokratka, nima avtoritete, da bi podaljševala rok za oddajo glasov po pošti. Kot poroča OAN je to v pristojnosti zakonodajne veje oblasti, ne pa sodne ali izvršne.

Odločitev sodišča pomeni, da se zapoznele glasovnice ne bodo preštevale. V ločeni zadevi, Trumpova predsedniška kampanja zahteva od Pensilvanijskega vrhovnega sodišča, da se zapoznelih glasovnic ne sme niti sprejeti.

Preiskujejo tudi druge primere
Svetovalka Trumpove predsedniške kampanje in tiskovna predstavnica Bele hiše Kayleigh McEnany pa je medtem opozorila na še več primerov volilne prevare v Pensilvaniji. Po trditvah McEnanyjeve republikanskim volivcem ni bilo dovoljeno voliti volišču, potem ko so po pomoti na dom prejeli glasovnico. Razlog, da volivki, niso pustili voliti naj bi bil, da je že oddala glasovnico po pošti. Glasovnico, ki so ji jo poslali še vedno hrani doma. Še huje, uradniki so dopuščali demokratom, da popravijo napake na svojih glasovnicah, medtem, ko republikanci tega niso smeli.

Predstavnica Bele hiše za odnose z javnostmi Kayleigh McEnany. (Foto. epa)

Da bi zagotovili resničnost volilnega izida, je Trumpova predsedniška kampanja v več zveznih državah vložila tožbe v katerih opozarja na hude nepravilnosti, ki so se in se še vedno dogajajo pri preštevanju glasovnic.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj vse so do sedaj uspeli izvedeti o 20-letnem strelcu na Trumpa

20-letni strelec Thomas Crooks, ki je poskušal ubiti nekdanjega...

Magija gorskih jezer – nagrada za trud in vztrajnost

Pot do gorskih jezer zahteva nekoliko več napora in...

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne se je ob jezeru pri Borovljah,...